Har du ikke leirgryte, kan du bruke en støpejernsgryte med lokk, f. Avkjøl brødet på rist. Å steke brød i leirgryte gir ekstra gode brød med knasende sprø skorpe
Jeg har tidligere skrevet om fordelene med brukavleirgryte, men for å repetere litt. Jeg synes fårikål er nydelig, men det finnes mye annet man kan bruke dette kjøttet til
Leirgryte er en gammel og tradisjonell matlagingsteknikk som brukes over hele verden. Gryter og kasseroller, bruksområde, egenskaper og vedlikehold Kjøkkenkniver og vedlikehold Sjekk utHvorfor bruke Römertopf"I love chicken
Du kan også bruke hvitløk 'på tube' rør den da ut i kraften. For at ingen skulle oppdage dem så forseglet de alle ingrediensene i en leirgryte og begravde den med varmt glør under bakken, dekket den til med jord, og lot den brasiere sakte, til den ble ferdig
Skal man bake får man klart best resultat av å bruke vektmål og ikke volummål. Jeg fikk den skjært til hos en kjøkkenbenkspesialist (de brukes egentlig til kjøkkenbenker)
kombiner det med no knead metoden, bruk kefir istedenfor vann og erstatt noe av rugmelet med hvetemel for at brødet skal få litt mer gluten sånn at det hever seg bedre og ikke ender opp som en murstein når det kommer ut av ovnen
I sommer gikk jeg til innkjøp av en Crock Pot, ikke den største modellen, men den har vært hyppig i bruk selv om bloggen her ikke bærer mye preg av det
Jeg lager all mat fra bunnen av, og bruker rene naturlige råvarer. Bruk små buketter så tar det ikke så lang tid i kjelen, koker på samme måte som over