Hjemme hos oss er dette brødet en favoritt. Til et brød trenger du. Hos oss heter grunnen Diabetes type 1. Kle en brødform med bakepapir og stekes på over og undervarme 180 grader 60 minutter
Min svigermor hadde med en oppskrift på lavkarbo brød laget med blant annet aubergin-mel. Jeg ble først litt skuffet først over at brødet ble så lite og kompakt ca
Lavkarbo frokost-tips Én kommentar Det beste lavkarbo-brødet jeg har smakt hittil. Dette brødet fikk jeg oppskriften på fra sviger-familien fra Brasil som kom på besøk til jul i fjor
Diabetes. Vi spiser mye brødmat i Norge – veldig mye. Dagen begynner med brødskiver eller frokostblanding, og vi fortsetter med brødskiver, baguetter, pizza eller hamburger til lunsj
I kontakt og samarbeid med ernæringsfysiolog som også støtter lavkarbo, kuttet jeg hovedsakelig grovt brød og havregryn som lenge har vært en fast del av mitt kosthold
), demonstrere hvordan karbohydrater fra et brød raskt gjøres om til glukose. Men fakta er at vi i dag har nådd en epidemi når det gjelder antall og veksten av diabetes
Når man tar bort poteter, ris og brød må man erstatte med fett for å bli mett. Det er en del ting som er litt mer utfordrende nå etter at jeg fikk en diabetesdiagnose, for eksempel det å reise
Forhøyede insulinnivåer fører blant annet til utskillelse av en rekke hormoner som kan gi kviser, akne, tette hudporer, og andre mer komplekse plager som insulinresistens, diabetes, hjerte og karsykdommer, overvekt og fedme
Min personlige erfaring med mine kunder er at man får veldig gode rsultater om man kutter ned på sukker, stivelse, pasta, ris, korn og brød, men jeg ser ingen grunn til at man skal leve uten grovt brød, poteter og grove kornprodukter
Chiafrøenes kvaliteter og egenskaper gjør dem til en helsebringende næringskilde også ved diabetes. Jeg klapper de litt flate før jeg setter de i ovnen, mest fordi jeg ikke liker så mye ”brød” under pålegget
Disse belgfruktene er kolesterolsenkende (noen kjæresten min må passe på), de kan derfor virke forebyggende på hjertesykdommer (spesielt sammen med hvitløk), grønnsaken gir stabilt blodsukker og forebygger derfor diabetes, de har prebiotisk virkning og er derfor bra for tarmfloraen, de inneholder jern som mange kvinner trenger, og mangan som er et viktig antioksidant samt magnesium, som inngår i en rekke prosesser i kroppen