Eggelikør til jul, er tradisjon i mange hjem. Etter at jeg fikk en oppskrift på dette av en venninne for ca 20 år siden, har eggelikør også vært en tradisjon her i huset
EggelikørEggelikør. 6 dl mat fløte. 300 gram sukker. Frøene fra 2 vaniljestenger. 5 eggeplommer. 2,5 dl. 10. Kok opp med fløte sammen med 200 gram sukker og vanilje stenger
Jeg elsker eggelikør. Et must til jul for meg, og da helst hjemmelaget. Siden forrige jul har jeg imidlertid kuttet alt av sukker og det er det mye av i vanlig eggelikør… Jeg prøvde derfor å bytte ut sukkeret med sukrinmelis og vaniljesukker med vaniljepulver i år – og ble kjempefornøyd med resultatet
Påske og jul er to ganger i året jeg merker økt besøk (veldig mye) på innleggene om eggelikør. Denne likøren er det mange som liker, og det er alltid hyggelig når man får tilbakemelding på at det man lager faller i smak
Nok et bidrag til Matbloggsentralen og Tines utfordring – Yoghurt og jul, er klart. Denne gangen har jeg lagd en litt mer voksen juledessertvariant, men dropper du eggelkøren er den også en god juledessert for barna