kosemat/helgemat. Ikveld har vi invitert til familiekveld med søsken ( svigersøsken ) og nieser og nevøer, barna får barnemeny ( pølse og pommesfrites ) og vi voksen skal kose oss med Elg Bourguignon, til dessert er det gele og vaniljesaus til barna og panna cotta til oss voksne
Men så kom jeg på at jeg hadde ei elgsteik i fryseren. Pulled elg. Takk til elgjegere i Rissa for deilig kortreist kjøtt, takk til epletrærne mine for eplemost i glass og i saus, og sist men ikke minst hyggelige middagsgjester
«Innbakt elg med brie». Det nydelige kjøttet fra elgen, blandet med brie og sherryeddik, vil ta smaksløkene med på en opplevelse, de ikke ønsker at skal slutte
Ble spist sammen med elgkjøtt (ser ut som sjokolade) fra hagen, litt ananas, løk og paprika. . Sliter litt med å få i meg grønnsaker (egentlig alt som ikke er is eller sjokolade) og da ble dette løsningen
På IKEA sin lille matkiosk fant jeg søt pasta som var formet som elgehoder. - 400 gram pasta elger- 800 gram karbonadedeig- 2 stk gulløk, finhakket- 2 stk kina hvitløk, finhakket- 2 stk tomatbokser, hakkede- 2 ss basilikum, tørket- 2 ss oregano, tørket- Salt og nykvernet svart pepper. - Kokkeliten 400 gram pasta elger- 800 gram karbonadedeig- 2 stk gulløk, finhakket- 2 stk kina hvitløk, finhakket- 2 stk tomatbokser, hakkede- 2 ss basilikum, tørket- 2 ss oregano, tørket- Salt og nykvernet svart pepper
Dampende deilig kjøttsuppe med smaksrike kjøttboller av elgkjøtt. En deilig kjøttsuppe med tomater, løk og aspargesbønner – og lekre, hjemmelagde kjøttboller av elgkjøtt som den store stjernen