Formkakemedappelsin smak. Nydelig formkakemed masse smak av appelsin. 3 egg 3 dl sukker 150g smør 125 g kremost naturell Saften av 4 appelsiner ( ca 2 dl ) 3 ts bakepulver 3 ts vaniljesukker 1/4 ts salt ca 10 dl Finax lys brødmix / fint glutenfritt mel. 2) Smelt smøret, press appelsinsaften og bland sammen alt det tørre i ett stort dl-mål. 6) Avkjøles i formen og deles opp i skiver og serveres som den er , eller med melisglasur / ostekrem tilsatt litt sitronsaft
Kle en form med bakepapir og hell i røren. I min beste formkake er det både appelsin og sitron. Vask sitron og appelsin, rasp av skallet, og press ut saften
Server gjerne kaken med deilig melisglasur, gjerne med en skvis av sitron eller appelsin i. Jeg lar meg facsinere fremdeles, og deler oppskriften med dere
Formkaker. Har du smakt denne økologiske brusen med rød appelsin. Visp egg, sukker og vaniljesukker sammen med en stålvisp (du skal ikke piske så lenge at det blir eggedosis)
Formkaker. Se for eksempel Vaniljesauskake, Vaniljesauskake med epler, Vaniljesauskake med epler i langpanne, Vaniljesauskake medappelsin og Eplekake med vaniljesaus - for å nevne noen
Jeg har merket at mine norske venner har tendens å kalle dette brødet for formkake eller banankake, men av en eller annen grunn er det altså ikke kake oppi mitt hode
En saftig formkake til påskekaffen med smak av appelsin. Stikk mange hull i kaken med pinnen, hell sirupen over og la den stå å trekke en halv times tid
Uansett hvilken variant av kaken man velger å lage, er det veldig vanlig å sikte et tykt lag melis på toppen av kaken, og gjerne også å skrive årstallet på det året man er i ferd med å tre inn i