Fårikålen kan jevnes ved å drysse litt hvetemel mellom lagene. Den kan med fordel lages ferdig dagen i forveien, kjøl den helt ned før den settes i kjøleskap og varmes opp igjen ved servering
Krydre med hvitløk, chili, salt og pepper mellom lagene. Welmoed Chenin Blanc er en tørr fruktig hvitvin fra Sør Afrika, som vist nok skal være perfekt til fårikål -og gjerne en litt utradisjonell fårikål med masse smak
I dag er det fårikålens dag, den faller på siste torsdag i september, og jeg har fått skikkelig godt lammekjøtt fra Dalen kjøttvarer, for skal man lagefårikål må man ha skikkelig kjøtt
Det er ikke alltid det passer med mat som tar mange timer å lage, eller som gjerne koster en del. Det mest fascinerende med denne retten er at det smaker fårikål selv om man ikke bruker fårekjøtt, og spesielt om man bruker fårekjøttdeig
De fleste kan lagefårikål, det er egentlig såre enkelt med alt i en gryte, men her kommer min måte, den er sikkert ikke så mye annerledes enn den måten de fleste andre bruker
Så i dag prøvde jeg meg for første gang å lage det, super-easy, og endelig kunne jeg lage den uten de pepperkornene som vanligvis er oppi, slik at den ble perfekt