Ertene skal ligge i vann fra kvelden før, men har du glemt det kan du småkoke dem 30 minutter om morgenen, og la de ligge i kokevannet til du skal lage middagen
Røren skal være sånn at du kan lage baller,men ikke så tykk at den ikke klisser. Kokes i kraft, den kraften du har kokt saltkjøtt i,eller vann+ salt + timian
Gutenfri- tillaget. Til raspeballer har jeg saltkjøtt, aller helst av lam, men en kan bruke salte svineknoker også, som er mye billigere enn lammekjøtt
Grys kjøkkenskriverier Raspeball servert med saltkjøtt. Hva gjør man om det pågår en matbloggutfordring, og man ikke har hatt tid til å finne på noe å bidra med…
Pannestekt torsk med conchiglie rigate og hjemmelaget tomatsaus med squash og chili. Saltkjøttet til lapskausen ble heller ikke brukt, men det var av andre årsaker
Og tillaget som pinnekjøtt er det også deilig, kjøttet har ikke vært tørket og hengt, men fyser du på pinnekjøtt en dag, er dette alternativet å bruke samme dagen
Enkelte steder i landet lages massen ganske løs, og fingertykke terninger av kjøtt og flesk legges inn i midten av ballen før den legges i gryta for koking (kumpe/kumle med dott)