Kalvestek ovnen oppskrifter

Kalvestek i rødvin

Kalvestek i rødvin

Sett lokk på gryten og plasser den midt i ovnen. Langtidsstekt og mør kalvestek i rødvin med Rösti-poteter – uslåelig kombinasjon
Kalvestek

Kalvestek

Sett ovnen på med over og undervarme. Saftig og rosa kalvestek med saus og tilbehør. Før steken går i ovnen skal den få litt stekeskorpe, slik at kjøttkraften holder seg inne i kjøttet og steken blir saftig
Vitello tonnato

Vitello tonnato

Legg kalvesteken i laken og la den avkjøles i minst en time. Skjær kalvesteken i tynne skiver. Stek den gyllen i stekepanne og stek den videre på rist i ovnen på 100 °C til temperaturen i kjøttet er 58 °C, ca. 1 kg kalvestek/roastbiff
Vitello tonnato

Vitello tonnato

Sett pannen inn i ovnen å la steken ettersteke til kjernetemperaturen er ca. Varm stekeovnen til 150 °C. 600 g kalvestek eller ytrefilet av kalv
Vitello a la Sarda

Vitello a la Sarda

Potetene skal i ovnen samtidig som steken. 2 kg kalvestek. med lokk inn i stekeovnen på 125o. 4 ss hvetemel
BROWNIES

BROWNIES

Stekes midt i ovnen på 175 grader i ca 35 minutter, avkjøles litt i formen før du løfter den ut på rist. Vi hadde langtidstekt kalvestek som sto 16 timer i ovnen med krydderstekte poteter, gulrøtter og sjy
Kalvestek med glaserte gulrøtter

Kalvestek med glaserte gulrøtter

i ovnen til kjernetemperaturen viser ca. Sett stekeovnen på 160º. Smelt smør i en stekepanne, og stek steken rundt det hele ved sterk varme til den blir pent brun

Fylt kalvestek

Stek ved 175 C høyt i ovnen. Ben kjøttet ut. Kok kraft av benene. Fyll. Hakk løken fint og bland den med hakket ansjos, brødsmuler, smeltet smør, ca 1/2 ts salt og 1/4 ts pepper, eggeplomme og rømme
Kalvestek- smelter på tunga

Kalvestek- smelter på tunga

dette er en enkelt versjon av kalvestek, den kan brukes til så uendelig mye mer, med mye spennende tilbehør

Steketemperaturer kjøtt

Kalvestek. Alt du trenger er å gni den inn med krydder og sette i et steketermometer, så tar den vare på seg selv i ovnen
Mål og vekt

Mål og vekt

Kalvestek60 grader68 grader70 grader. Kalvestek 1 kg lår1 time200 gr. 200 gr Kalvestek 1 kg lår. Tabell for mål og vekt
Kalvebiff med 3 slag ost!

Kalvebiff med 3 slag ost!

Da jeg vokste opp, var kalvestek og kalvefrikassè stort for mange. klar for ovnen, og en god gratinering
Mest lest på Superkokken.no i januar

Mest lest på Superkokken.no i januar

Kalvestek i rødvin. Langtidsstekt og mør kalvestek i rødvin med Rösti-poteter – uslåelig kombinasjon. Derfor ble den satt i boden – som er litt kjøligere og havnet ikke i ovnen før etter 23 timer, istedet for som planlagt etter en kort heving på 1,5 timer

Kalvestek, langstekt i leirgryte

La stå til ovnen er varm + litt til så leirgryta også blir varm (dette tar ca en halvtime, men det kan godt stå lengre)

Kalvestek

Spe med varm væske og la kjøttet steke under lokk på svak varme oppå ovnen eller i ovnen ( ca 175 C)

Kalvestek med fløtesaus

Sett steken i ovnen sammen med kalveben og grønnsaker. 1 1/2 kilo kalvestek med ben. 1. Fjern fett, sener og ben fra steken

Kalvestek i gryte

La kjøttet surre oppå ovnen eller i stekeovn (ca. Stell kjøttet og tørk det godt. Brun smøret i en gryte og legg kjøttet i