Kinesisk wok med soyasaus oppskrifter

KINESISK WOK MED BIFF

KINESISK WOK MED BIFF

Stek grønnsaker raskt i flere omganger på høy varme i litt olje og krydre med pepper. Bland inn vann til du er fornøyd med tykkelsen på sausen
Kinesisk Fried Rice

Kinesisk Fried Rice

Rist sesamfrø i en tørr wok(eller en stekepanne hvis du ikke har en wok) på medium varme. Fjern litt fett fra woken hvis det er for mye
Kinesisk kylling&nudelwok

Kinesisk kylling&nudelwok

300 gram kyllingfilet1/2 rødløk1/2 rød paprikaBlomkål&Brokkolibuketter (eller andre valgfrie grønnsaker)1 ss østersaus2 ss soyasaus1 ts sesamolje1 pakke eggnudler. Skjær opp kyllingfilet og stek i olje/smør, tilsett strimler av rødløk og paprika, pluss 1 ss soyasaus. Varm opp en wokpanne (eller en annen/ren stekepanne) sammen med 1 ss soyasaus og 1 ss østersaus og tilsett nudlene (sil av vannet først. Wok dette i 1-2 minutter og tilsatt sesamoljen til slutt før du woker alt i cirka ett minutt før retten er klar til servering. 2 ss soyasaus. 1 ss soyasaus og
Sechuankylling (kinesisk)

Sechuankylling (kinesisk)

En sikker vinner i woken. Jevn med potetmel utrørt i kaldt vann eller maisenna. soyasaus. Varm olje i en wok eller en egnet panne
kinesisk brokkolibiff

kinesisk brokkolibiff

I en stor panne eller wok steker du kjøttet i nøytral olje på høy varme til det er gjennomstekt. Serveres gjerne med nykokt, fluffy ris-gjerne basmati
kinesisk biff med svart bønnesaus

kinesisk biff med svart bønnesaus

ha resten av peanøttoljen i woken sammen med hvitløkspastaen og ingefær. varm en wok over sterk varme. legg det sammen med løken og gjenta prosessen med resten
Kinesiske pitabrød

Kinesiske pitabrød

De skal stekes raskt i omganger i olje i en VARM stekepanne (som når du woker). Så blander du inn igjen grønnsakene sammen medsoyasaus og vann (eller creme fraishe) og varmer raskt opp
Norsk-asiatisk wok med somen-nudler og tofu

Norsk-asiatisk wok med somen-nudler og tofu

Det er så lettvint å bare slenge alt i en panne, frese på full guffe og dynke i soyasaus. Wokmed grønnsaker, nudler og tofu er noe av det jeg spiser oftest til middag
Restemat: Wok med kylling på tjue minutter

Restemat: Wok med kylling på tjue minutter

En god dæsj soyasaus. Dagens versjon er en wok basert på restene av en fantastisk helstekt kylling vi koste oss med i går, men du kan bruke kjøttrester fra mye forskjellig her
Kylling wok

Kylling wok

Viktig at du ikke lar den koke for lenge for å få den kode kinesiske konsistenesen. Ta den heller av noe for tidlig, sil den og la den så stå i gryten med en tallerken som lokk, frem til du skal servere
Biff på kinesisk

Biff på kinesisk

Enkel og rask wok rett. Dekk med lokk, og surr til grønnsakene er myke. soyasaus. Skru ned varmen, og ha i gulrot, selleri, løk, soyasaus og krydder
Peppermarinert hvalbiff i wok !

Peppermarinert hvalbiff i wok !

Denne retten minner litt om den tradisjonelle kinesiske pepperbiffen. Kok ut pannen med rødvinen, rør ut maisenna i litt av kjøttkraften og tilsett kjøttkraft og soyasaus
Szechuan Beef

Szechuan Beef

Idag overrasket min kjære med en fantastisk smakfull fredagsmiddag, Szechuan Beef fra det kinesiske kjøkken
Dim Sum med reker

Dim Sum med reker

Du finner dem i flere størrelser i frysedisken på kinesiske eller thailandske matbutikker. Fyll en wok-pannemed kaldt vann
Kinesiskinspirert pepperbiff

Kinesiskinspirert pepperbiff

Ha alle ingrediensene tilgjengelig, dette skal wokes, så det går ganske kjapt. Jeg gikk for de grønnsakene jeg hadde i kjøleskapet, bytt gjerne ut med andre ting du måtte ha
Sunt, raskt og billig

Sunt, raskt og billig

Woken jeg snakker om er ingen ringere enn den kinesiske retten Chop Suey, og vet dere hva. Jeg snakker ikke om noe vanskeligere enn en wok som sikkert mange av dere har prøvd, men av og til holder det med å bare bli minnet på at retten finnes
Thai chicken cashew

Thai chicken cashew

Egentlig er visstnok denne retten kinesisk, men tror den har blitt litt thailandisert før den har nå blitt godt etablert på de thailandske menyene