300 gram kyllingfilet1/2 rødløk1/2 rød paprikaBlomkål&Brokkolibuketter (eller andre valgfrie grønnsaker)1 ss østersaus2 ss soyasaus1 ts sesamolje1 pakke eggnudler. Skjær opp kyllingfilet og stek i olje/smør, tilsett strimler av rødløk og paprika, pluss 1 ss soyasaus. Varm opp en wokpanne (eller en annen/ren stekepanne) sammen med 1 ss soyasaus og 1 ss østersaus og tilsett nudlene (sil av vannet først. Wok dette i 1-2 minutter og tilsatt sesamoljen til slutt før du woker alt i cirka ett minutt før retten er klar til servering. 2 ss soyasaus. 1 ss soyasaus og
ha resten av peanøttoljen i woken sammen med hvitløkspastaen og ingefær. varm en wok over sterk varme. legg det sammen med løken og gjenta prosessen med resten
De skal stekes raskt i omganger i olje i en VARM stekepanne (som når du woker). Så blander du inn igjen grønnsakene sammen medsoyasaus og vann (eller creme fraishe) og varmer raskt opp
Det er så lettvint å bare slenge alt i en panne, frese på full guffe og dynke i soyasaus. Wokmed grønnsaker, nudler og tofu er noe av det jeg spiser oftest til middag
En god dæsj soyasaus. Dagens versjon er en wok basert på restene av en fantastisk helstekt kylling vi koste oss med i går, men du kan bruke kjøttrester fra mye forskjellig her
Viktig at du ikke lar den koke for lenge for å få den kode kinesiske konsistenesen. Ta den heller av noe for tidlig, sil den og la den så stå i gryten med en tallerken som lokk, frem til du skal servere
Denne retten minner litt om den tradisjonelle kinesiske pepperbiffen. Kok ut pannen med rødvinen, rør ut maisenna i litt av kjøttkraften og tilsett kjøttkraft og soyasaus
Ha alle ingrediensene tilgjengelig, dette skal wokes, så det går ganske kjapt. Jeg gikk for de grønnsakene jeg hadde i kjøleskapet, bytt gjerne ut med andre ting du måtte ha
Woken jeg snakker om er ingen ringere enn den kinesiske retten Chop Suey, og vet dere hva. Jeg snakker ikke om noe vanskeligere enn en wok som sikkert mange av dere har prøvd, men av og til holder det med å bare bli minnet på at retten finnes