Koke kongekrabbe oppskrifter

Kongekrabbe på blomkålmos

Kongekrabbe på blomkålmos

 Kongekrabbe er nydelig mat.  Kongekrabbe på blomkålmos. 500 g ferdigkokte kongekrabbeklør. Kosemat til 2 personer eller forrett til 6
Gratinert hummer – Havets Kardinal

Gratinert hummer – Havets Kardinal

Skal du koke hummeren selv er det viktig at du på forhånd sjekker at du har stor nok gryte. Denne nydelige vinen serverer jeg også til kongekrabbe, scampi og sushi
Kongen av krabbe

Kongen av krabbe

Stekt kongekrabbe med bulgur, risotto-style og sjøalgesalatNå er det ganske lett å få tak i rå kongekrabbe
Eventyrlig god blomkålsuppe

Eventyrlig god blomkålsuppe

Tilsett melk, kok opp, og la det småkoke til blomkålen er helt mør. Stek kongekrabbestykkene i en blanding av smør og olje over middels høy varme i 5-6 minutter. 400 g renset kongekrabbe, helst rå
#Sushifredag!

#Sushifredag!

Vi brukte salmalaks, tunfisk og kongekrabbe som hovedråvarer. Til kongekrabben kjøpte jeg også tempuramix, så vi kunne lage tempura maki

#Sushifredag!

Vi brukte salmalaks, tunfisk og kongekrabbe som hovedråvarer. Til kongekrabben kjøpte jeg også tempuramix, så vi kunne lage tempura maki

Økologisk nyttår for to!

En god kraft til sausen koker du på kyllingvingene og. Som forrett prøver vi norsk kongekrabbe. Avrund med en spiseskje smør som ikke må få koke
Helge luksus!

Helge luksus!

Kjøper du rå må du bare koke de før de er klare til å ha i foretten. Rens kongekrabben og sjøkrepsen ( de må være ferdig kokte og ikke rå)
Brosme og breiflabb i en fei!

Brosme og breiflabb i en fei!

Litt som kongekrabben. Lophius piscatorius er det latinsk navnet på breiflabb eller marulk, og Brosme brosme er det latinske navnet på brosme
En liten nyttårs meny.

En liten nyttårs meny.

hardkoker du egg. En forrett som kan brukes som hovedrett også, er Salade Niçoise med kongekrabbe. Mange sliter litt med å vite hvor mye salt man skal bruke når man koker eller steker Kveite
Krabbe med spicy saus

Krabbe med spicy saus

Jeg bruker kongekrabbe sammen med krabbeklør i den retten. Posted by Torill Anita. Tweet. Vanligvis serverer jeg krabbe på tradisjonelt vis med aioli/ majones, sitron og salat, men det er jo gøy med variasjon
Kongekrabbe i 3 varianter

Kongekrabbe i 3 varianter

Først så skulle jeg trekke den innerste delen av klørne ved krabbehuset i aromatisk buljong (inspirert av Hærland og Hellstrøm kokeboka) og servere på toast

Kongekrabbe

koker inn. Koketid ca. Tilsett ca 2 dl kraft om gangen og la koke inn før ny kraft. 4 stk rå kongekrabbeklør
Kongekrabbe med ravioli og mirepoix

Kongekrabbe med ravioli og mirepoix

La rå kongekrabbeklør trekke i en aromatisk buljong i 30 minutter. Klipp opp klørene og ta ut innmaten så hel som mulig

Forrett av kongekrabber.

Hei. Nå er det lenge siden jeg har blogget her inne, det er rett og slett to årsaker til det. Den ene er at det er utrolig kjedelig å blogge, og se at det er mange innom bloggen men ingen som tar seg tid til å legge igjen noen ord, og den andre er at jeg rett og slett ikke har hatt noen inspirasjon til å blogge