tatt av noe av skallet slik at det ikke blir så veldig tungt. Legg i de skrelte kokte krepsene. 200 g hel spelt, bygg, kamuthvete eller mathavre. 6 dl varm krepsekraft. saften av 1/2 sitron. 1 kg ferskvannskreps
Del sjøkrepsen i to hvis du bruker kreps og ta bort paven og tarmen. En kjent og kjær fiskesuppe fra det franske kjøkken, en suppe som det finnes mange varianter av, en suppe der du kan bruke fantasien og det som du får tak i av ingredienser og det er mat med lite kalorier og karbo
Det er mange år siden jeg laget Paella sist, og nå passet det bra å lage det igjen siden jeg fikk besøk av en som elsker mat, og en som er mest glad i ris og kylling
Ved servering, skum opp suppen med en stavmikser. Skrell krepsen og legg krepsehalene til side. Server stekt abborfilet ved siden av suppen sammen med en skål edelostkrem
Begynn med krepsekraften. Legg i krepseskallene, laurbærblad, dill og hvitvin. Server den steke gjørsen i en dyp tallerken sammen med kokte poteter, gulrotpuré og hell over godt med krepsekraft
Kast de som ikke lukker seg når du banker de mot kanten av kjøkkenbenken. Ferske kreps koster jo litt men det er bare så mye mer å foretrekke enn ferdigkokte
Ha resten av kryddersmøret på sjøkrepshalene, og sett dem inn i ovnen i ca. De kan serveres kokt med majones og loff, men hvis du tar deg tid til å grille de får du en helt annen opplevelse av retten