Kongekrabbe koke oppskrifter

Kongekrabbe på blomkålmos

Kongekrabbe på blomkålmos

 Kongekrabbe er nydelig mat.  Kongekrabbe på blomkålmos. 500 g ferdigkokte kongekrabbeklør. Kosemat til 2 personer eller forrett til 6
Gratinert hummer – Havets Kardinal

Gratinert hummer – Havets Kardinal

Denne nydelige vinen serverer jeg også til kongekrabbe, scampi og sushi. Skal du koke hummeren selv er det viktig at du på forhånd sjekker at du har stor nok gryte
Kremet fisk og skalldyrsuppe med kokos, ingefær og koriander

Kremet fisk og skalldyrsuppe med kokos, ingefær og koriander

Bruk, gjerne laks og breiflabb, skalldyr, evt reker, blåskjell sjøkreps, kongekrabbe, krabbeklør. Legg dette opp i en gryte med et par tre liter vann og en halv flaske hvitvin, la det begynne å koke mens du fortsetter med resten
Kongen av krabbe

Kongen av krabbe

Stekt kongekrabbe med bulgur, risotto-style og sjøalgesalatNå er det ganske lett å få tak i rå kongekrabbe
Eventyrlig god blomkålsuppe

Eventyrlig god blomkålsuppe

Tilsett melk, kok opp, og la det småkoke til blomkålen er helt mør. Stek kongekrabbestykkene i en blanding av smør og olje over middels høy varme i 5-6 minutter. 400 g renset kongekrabbe, helst rå
#Sushifredag!

#Sushifredag!

Vi brukte salmalaks, tunfisk og kongekrabbe som hovedråvarer. Til kongekrabben kjøpte jeg også tempuramix, så vi kunne lage tempura maki

#Sushifredag!

Vi brukte salmalaks, tunfisk og kongekrabbe som hovedråvarer. Til kongekrabben kjøpte jeg også tempuramix, så vi kunne lage tempura maki

Økologisk nyttår for to!

Som forrett prøver vi norsk kongekrabbe. En god kraft til sausen koker du på kyllingvingene og. Kongekrabbe med endivie og sjalottløk
Helge luksus!

Helge luksus!

Rens kongekrabben og sjøkrepsen ( de må være ferdig kokte og ikke rå). Kjøper du rå må du bare koke de før de er klare til å ha i foretten
Brosme og breiflabb i en fei!

Brosme og breiflabb i en fei!

Litt som kongekrabben. Lophius piscatorius er det latinsk navnet på breiflabb eller marulk, og Brosme brosme er det latinske navnet på brosme
En liten nyttårs meny.

En liten nyttårs meny.

En forrett som kan brukes som hovedrett også, er Salade Niçoise med kongekrabbe. Så hardkoker du egg. Salade Niçoise med kongekrabbe
Krabbe med spicy saus

Krabbe med spicy saus

Jeg bruker kongekrabbe sammen med krabbeklør i den retten. Posted by Torill Anita. Tweet. Vanligvis serverer jeg krabbe på tradisjonelt vis med aioli/ majones, sitron og salat, men det er jo gøy med variasjon
Kongekrabbe i 3 varianter

Kongekrabbe i 3 varianter

Først så skulle jeg trekke den innerste delen av klørne ved krabbehuset i aromatisk buljong (inspirert av Hærland og Hellstrøm kokeboka) og servere på toast

Kongekrabbe

koker inn. Koketid ca. Tilsett ca 2 dl kraft om gangen og la koke inn før ny kraft. 4 stk rå kongekrabbeklør
Kongekrabbe med ravioli og mirepoix

Kongekrabbe med ravioli og mirepoix

La rå kongekrabbeklør trekke i en aromatisk buljong i 30 minutter. Klipp opp klørene og ta ut innmaten så hel som mulig

Forrett av kongekrabber.

Hei. Nå er det lenge siden jeg har blogget her inne, det er rett og slett to årsaker til det. Den ene er at det er utrolig kjedelig å blogge, og se at det er mange innom bloggen men ingen som tar seg tid til å legge igjen noen ord, og den andre er at jeg rett og slett ikke har hatt noen inspirasjon til å blogge