Leirgryte stek oppskrifter

KALVESTEK I LEIRGRYTA

KALVESTEK I LEIRGRYTA

Jeg gikk tilbake til de gamle utprøvde metodene, leirgryte og langtidssteking. ALT JEG LEGGER I DEN GRYTA BLIR LANGTIDSTEKT
GROVT ELTEFRITT BRØD I LEIRGRYTE

GROVT ELTEFRITT BRØD I LEIRGRYTE

Jeg har brukt min leirgryte Schlemmetopf. Bruker du leirgryte, så må du huske på at den må stå i vann. Sett inn en ildfast form/ jerngryte/ leirgryte med lokk samtidig
Helstekt kylling i leirgryte

Helstekt kylling i leirgryte

For i dag har jeg nemlig, for første gang i mitt liv, laget helstekt kylling i min leirgryte. Resultatet ble så bra at nå skal jeg aldri mer bruke stekeposer i plast

Elgstek i leirgryte

Gni steken godt inn med salt og krydder og legg den i gryta. Legg over noen klatter med smør, og stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen på steken
Brød i leirgryte

Brød i leirgryte

Steking av brød i leirgryte. Varm leirgryten i ovnen. Sørg for at leirgryten blir lagt i vann i 10-15 minutter. Dette er en bløt deig, så jeg måtte la den få steke uten lokk i ca 30 minutter. Deretter reduserte jeg temperaturen ytterligere – ca 160 grader og lot brødet steke uten lokk i ca 45 minutter. Min erfaring er også at jeg burde ha delt deigen i to – og da hadde ordinær steketid på 45 minutter vært tilsktrekkelig. 220 grader Dette er en bløt deig, så jeg måtte la den få steke uten lokk i ca. ca 160 grader og lot brødet steke uten lokk i ca
Kylling i leirgryte med paprikasaus

Kylling i leirgryte med paprikasaus

Leirgryte er egentlig et genialt påfunn. en leirgryte. Sett formen inn i kald ovn, sett den på 200 grader og la den steke i ca
BACALAO I LEIRGRYTE

BACALAO I LEIRGRYTE

Sett leirgryten inn i kald ovn på nederste rille og stek som angitt. Stek løk i olje til blank og myk i ca

Hane i leirgryte

Leirgryte er en fin måte å steke kjøtt. Du trenger ikke tilsette væske, og leirgryta samler opp masse god stekesjy
Klippfisk i leirgryte

Klippfisk i leirgryte

Denne dagen serverer vi med Joachims linsegryte, men stekte/bakte grønnsaker på alle måter gjør seg godt
TOMATBRØD I LEIRGRYTE

TOMATBRØD I LEIRGRYTE

Å steke brød i leirgryte er helt supert. -) Når det stekes i gryte med lokk bevares jo også all fuktigheten i brødet og det blir saftig og mykt

Kleftiko- tyvens lam

I fjellet stjal frigjøringsheltene lam som ble tilberedt i leirgryter på glødende kull i groper i bakken
Parmakylling

Parmakylling

I en ildfast form med lokk (helst en leirgryte) legger du poteter og rotfrukter (i store terninger). Sjekk med en spiss kniv at kyllingen er ferdigstekt