Jeg har brukt min leirgryte Schlemmetopf. Bruker du leirgryte, så må du huske på at den må stå i vann. Sett inn en ildfast form/ jerngryte/ leirgryte med lokk samtidig
For i dag har jeg nemlig, for første gang i mitt liv, laget helstekt kylling i min leirgryte. Resultatet ble så bra at nå skal jeg aldri mer bruke stekeposer i plast
Gni steken godt inn med salt og krydder og legg den i gryta. Legg over noen klatter med smør, og stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen på steken
Steking av brød i leirgryte. Varm leirgryten i ovnen. Sørg for at leirgryten blir lagt i vann i 10-15 minutter. Dette er en bløt deig, så jeg måtte la den få steke uten lokk i ca 30 minutter. Deretter reduserte jeg temperaturen ytterligere – ca 160 grader og lot brødet steke uten lokk i ca 45 minutter. Min erfaring er også at jeg burde ha delt deigen i to – og da hadde ordinær steketid på 45 minutter vært tilsktrekkelig. 220 grader Dette er en bløt deig, så jeg måtte la den få steke uten lokk i ca. ca 160 grader og lot brødet steke uten lokk i ca
For at ingen skulle oppdage dem så forseglet de alle ingrediensene i en leirgryte og begravde den med varmt glør under bakken, dekket den til med jord, og lot den brasiere sakte, til den ble ferdig
I en ildfast form med lokk (helst en leirgryte) legger du poteter og rotfrukter (i store terninger). Sjekk med en spiss kniv at kyllingen er ferdigstekt