Derfor lagde eg en enda større marengskake i ekte stil med både sukker, fløyte og vaniljekrem. Eg lagde to varianter til anledningen siden eg har mine hensyn, så den eine er både sukkerfri og melkefri (naturlig glutenfri siden man heller ikkje bruker mel)
Vaniljeproteinkremen kan lages vegansk/melkefri ved å bruke vegansk alternativ til kremost og et godt vegansk vaniljeprotein laget av erter, soya eller ris
Uten tilsatt sukker og med ekstra fiber, kan fint lages melkefri for dei som trenger det -. Sukkerfri vaniljekrem eller kesam/gresk yoghurt med litt søtning er også to alternativ
Marengskake er naturlig glutenfri, og kan lages melkefri ved å justere fyllet litt. Som kremfyll har eg alltid brukt en blanding mellom vaniljekrem og piska kremfløte
100 gram margarin 25 gram smør ( evt bruke kun melkefri margarin ) 2,5 dl laktosefri melk 1 ss sukker 130 g Toro lys glutenfri kakemix 0,5 ts vaniljesukker 3,5 egg ******* Fremgangsmåte. 8) Avkjøl så vannbakkelsen på rist og fyll dem med vaniljekrem /eggekrem / sjokoladekrem eller bare ha litt melisglasur på toppen
Denne kaken kan godt lages helt melkefri. Du kan også bruke kakefyll med vaniljesmak, hjemmelaget vaniljekrem eller romkrem, men tilsett uansett en pakke pisket krem
Oppskrift på vaniljekrem - som er glutenfri og alternativt melkefri - finner du blant anna her. Sukkerfri, magrere, fiberrike og alternativt melkefri - Fiberfin er fiber som gjer baksten grov i skjul, som skikkelig grovbrød uten at det påvirker smak og konsistens
vil du ha en melkefri variant av sjokoladepudding har eg posta oppskrift på det tidligere her. ) Hva bruker du å gjøre med eggehvitene som blir til overs fra vaniljekremen
Glutenfri og melkefri paibunn med melkefritt smør og glutenfritt mel. Men for noen år siden gav mammaen min den en ekstra ingrediens, nemlig vaniljekrem-krem
Kaka, eller epleformen er sukkerfri, glutenfri og melkefri ved bruk av cocosa framfor smør. ♦ Heimelaga, sukkerfri vaniljekrem kan også vere eit alternativ å ha i bunnen under eplene