1 ananas1 mango1 papaya2 kiwi1 ss kokosolje1 ss lecithin1 ts hemppulver1 ts byggressEn neve gojibærLitt kaldt vannHa alle ingrediensene i en blender og spe på med kaldtvann til ønsket konsistens. 1 papaya
Min erfaring med papaya er minimal, og jeg har vel strengt tatt bare spist den i rå tilstand, og det var en relativt intetsigende gastronomisk reise når sant skal sies
Skrell gulrot og papaya. Gjør det samme med papayaen, men kutt inn til kjernen og kutt helt rundt. Ha gulroten og papayaen, og chilly, i en bolle sammen med hele peanøtter
Det er første gang jeg lager smoothie med papaya, og faktisk første gang jeg smaker på denne eksotiske og ganske dyre frukten, og jeg må innrømme at jeg ble skuffet over smaken
Du vil kanskje også likePanna cotta med basilikum og gazpachoVegansk pesto på to måterSoltørkede tomater i oljeGreskinspirert salatGrillet papaya med limeOvnsbakte rødbeter med hvit geitost
Surkål, sylteagurk, syltede rødbeter, bulgarsk yoghurt, syltede vinblader, rakfisk, gammelsaltet sei, svensk surstrømning, koreansk kimchi, umeboshiplommer, miso, fermentert papaya, fermentert ananas og indiske chutneys er alle eksempler på fermentert mat fra hele verden
Papayasalat er desidert en av nasjonalrett i Thailand og en kjent rett i kulinariske verden. I Thailand er det vanlig å spise papayasalat med BBQ kyllingvinger eller sprøe baconcrisp, og selvfølgelig med nykokt jasminris
2 Ingredienser 1 Papaya 1 Mango ½ Rødløk Litt Koriander, fersk (se video for tips) Noen ss Olivenolje Noen ss Eplecider-eddik Pepper Salt 2 Avokado Paprika (krydder) Instruksjoner Kutt opp alt, unntatt avokado
Mango- og papayasalsa og Tomat- og rødløksalat. Oppskrift på Mango- og papayasalsa (4 pers). 1 moden mango2 modne papayaer 2 ss mango chutney (gjerne av den litt sterke typen)1 ss hakket frisk koriander1 ts revet ingefærrot1 ss limesaft. 2 modne papaya