Polenta blir servert som en slags grøt eller som brød/kaker. Polenta er et mel laget av malt mais. Polenta har italiensk opprinnelse og noen påstår at det er en nasjonalrett på lik linje med pasta og pizza
Server den som en grøt eller brød. For ikke så altfor lenge siden var faktisk pasta mer fremmed for en del italienere enn polenta, blant annet i regionene Lombardia, Friuli og Veneto
Polenta -Italiensk grøt. Tilbehøret ble salsa verde og polenta. Polenta og salsa verde. Skaff polenta, gult maismel, kok det med så mye vann at det dekker to tredjedeler av mengden polenta
Frikadeller med polenta og grønt. Havre- hirsegrøt med jordbærpuré. Risengrøt med kanel. Øllebrød (en tradisjonell dansk rett som består av en slags grøt med revne rester av rugbrød) med fløteskum
Brun eventuelt polentaen raskt i olje i en stekepanne. Anrett kyllingspiddene over polentaen. Kok opp vann til polentaen, dryss grynene i, tilsett chilipepper og salt og kok grynene i 5 minutter til en fast grøt. Fordel grøten til et ca 3 cm tykt lag utover et flatt fat og skjær ut sirkler eller snipper
Start med polenta. Konsistens som myk grøt. Dryss i polenta mens du rører / visper. Polenta. La polentagrynene «putre» til de er møre ca 20 min. 1 kopp polentagryn
Dette må ikke forveksles med polenta (som du koker grøt av), men maismel til baking. Jeg elsker god, hjemmelaget mat uten for mye salt og uten rare E-stoffer
Polenta hører til hverdagskosten i Nord-Italia, men de siste årene er denne grøten blitt et av de mest populære tilbehørene i det internasjonale kjøkkenet