Poteter sous vide oppskrifter

Entrecôte sous vide med timianskum og potet dauphin

Entrecôte sous vide med timianskum og potet dauphin

Første steg er å klargjøre poteter. Du trenger 300 gram skrelte mandelpoteter som du koker møre. Julenissen var nok en gang i det gode hjørnet da jeg fikk flere harde pakker som definitivt vil være til inspirasjon for Sviddå i årene som kommer
T-bone sous vide – en perfekt match

T-bone sous vide – en perfekt match

Fikk tak i ett kilo jærske småpoteter. Idag våknet jeg med sousvide abstinenser. T-bone sousvide med ertepure, blancherte gulrøtter, saltbakte tomater og rødvinssaus
Lammebog sous vide med pærechutney og grateng av rotgrønnsaker

Lammebog sous vide med pærechutney og grateng av rotgrønnsaker

Polyscience sousvide toolbox anbefalte 3 timer og 26 minutter…jeg lot bogen kose seg noen ekstra lengder og avsluttet prosessen etter 4 timer. kålrot (1/4 del), gulrot (1 stk), persillerot (1 stk), sellerirot (1/2 rot), søtpotet (2 mellomstore) og poteter (4 små poteter). 4 små poteter
Romjuls- eller nyttårskalkun sous vide

Romjuls- eller nyttårskalkun sous vide

Servert med kokte poteter. Kalkunfilet sousvide med ovnsbakte grønnsaker, søtpotetpuré, waldorf salat og en syndig, hvitvinbasert fløtesaus
Enkel og grei sous vide skrei med mandelpotetsuppe og soyasmør

Enkel og grei sous vide skrei med mandelpotetsuppe og soyasmør

Kutt poteter i skiver, sammen med purreløk og løk og hvitløk. Igjen dags for sousvide skrei. 600 gram mandelpoteter (jeg lot skallet sitte på, men blir finere om du tar skallet, dog ikke sunnere). Start med å sette sousvide på 49 grader og legg fiske oppi. 600 gram mandelpoteter
Villsau lamebog sous vide

Villsau lamebog sous vide

Det dreier seg om en langstekt lammebog – derfor baserer jeg meg på sousvide. Jeg bruker dampovnen til sousvide
Røkt makrell med poteter, erter og persillerømme

Røkt makrell med poteter, erter og persillerømme

6 små poteter. Potetene kjørte jeg sousvide i 80 grader i ca 40-45 minutter. Jeg gikk innom min fiskehandler i Tønsberg og så at det lå en deilig røkt makrell i vinduet som gjorde at jeg ikke kunne gå forbi
Fylt kylling med brie, soltørket tomat og løpstikke

Fylt kylling med brie, soltørket tomat og løpstikke

Fylt kyllingbryst og lun salat med blå poteter. Jeg har fått helt dilla på fylt kjøtt, særlig kylling og indrefilet av svin, to kjøttvarianter jeg mer eller mindre hadde forkastet før jeg fikk min Anova Precision Cooker (sousvide)
Hellstrøms pepperbiff fra Masterchef

Hellstrøms pepperbiff fra Masterchef

Som nevnt tidligere, er potetfondant min soleklare favoritt hva gjelder poteter. Som dere kanskje ser av bildet i toppen så har kjøttet fått en perfekt og jevn gjennombehandling, og det er takket være sousvide
Foliebakt kyllingfilet

Foliebakt kyllingfilet

I disse “SousVide” tider, så er det greit å tenke på at vi klarte oss uten sånne maskiner til 5-10 000 kroner før i tiden. 2 poteter, delt i tynne skiver. 2 poteter, delt i tynne skiver
Rosastekt andebryst!

Rosastekt andebryst!

Røstipoteter. da ruter du skinnet etter den er sousvide kokt, krydrer det godt med salt og pepper og steker det i pannen for å få sprøtt og glinsende skinn