Vi har fått masse rabarbra av naboene og har laget saft. Del opp rabarbraen i biter. Vi valgte å lage noe til ferdig utblandet saft i flasker og noe reduserte vi til konsentrert saft
Oppskrift. DET BLE EN ENKEL RABARBRAKOMPOTT. Oppskrift. En veldig forenklet måte å tilberede rabarbra på. 500 gr blanding av jordbær og rabarbra. Ha finkuttet frukt, sukker og vanilje i en kjele, la dette stå i 5-10 min slik at sukkeret begynner å gå i oppløsning og litt saft kommer ut av frukten. 500 gr blanding av jordbær og rabarbra
Oppskrifta fant jeg på nettet,. Rabarbrasaft med vanilje. Rabarbraen er på sitt fineste i Valdres nå. Bruk gjerne brusflasker hvis du skal fryse saften
D Også kan man variere i det uendelig med ulike smaker i form av ulike saft-typer. Deretter tilsetter du den ublandede saften og varm opp blandingen i en kjele mens du hele tiden rører rundt (det skal ikke koke
det formelig bugnet av rabarbra i hyllene. Smak først til med salt og deretter med sitronsaft (smak til…ikke hiv oppi alt for det kan bli for syrlig for din gane)
- Hell masse opp i en bolle gjennom en sil og press ut all saften fra rabarbraen med en skje. Sitter du å lurer på hva du skal gjøre med rabarbraen hver gang du ser den i hagen eller åpner frysen
Ettersom vi hadde mer rabarbra, lagde vi mer saft i samme slengen (se oppskrift tidligere). Rabarbraen skrelles (ta gjerne vare på skrellet til å lage ytterligere farge i rabarbrasaft)