I dag prøvde jeg meg på å lage en rawfoodkake med krem. jeg vet at splenda ikke er helt anbefalt innenfor rawfood religionen, men jeg fikk ikke tak i sukrin og har ikke fått pakken fra iherb ennå, så jeg måtte godta dette denne gangen
Den er fra “RawFood Academy” hvor de lagde den som en pai, mens jeg lagde den som en kake nå. Sist mandag var jeg på rawfood-workshop med “RawFood Academy” på Helt Rå i Sandvika
Jeg er egentlig ikke så fan av råe kaker, men denne smakte fantastisk og er syyykt mektig. Den er full av sunt fett og proteiner, og vil gi deg masse jevn energi som holder lenge
Mange bruker denne kaken, eller konfekten, hver jul. Min Sarah Bernard-inspirerte julekonfekt kan lages raw, er vegansk, uten hvitt sukker, mel, gluten, egg og melk
Resultatet ble en nydelig supersunn rawfoodkake med nøttebunn, sjokoladekrem og jordbærkrem. Bruk en food prosessor eller en blender til å blande/pulse alle ingrediensene godt sammen
Dette er kanskje ikke helt i tråd med rawfood-filosofien, men om du vil piffe opp kaken litt, kan du bløtlegge rosinene i litt rom (gjerne Captain Morgan siden den smaker vanilje) før du strør de over kaken
Rawfood gir deg både i pose og sekk. Det er de to nøttene jeg synes passer best til iskrem, kaker og ost da de er såpass fete og enkle å få kremete i konsistensen
Mix dette sammen i food prosessorn så det blir klebrig og limer seg litt sammen. Mix dette sammen i food prosessorn så det blir klebrig og limer seg litt sammen
Så har du halparten av den revne gulroten sammen med alle de andre ingrediensene i en foodprosessor. I dag hev jeg meg rundt for å eksperimentere med litt nye oppskrifter og resultet ble en raw gulrot og kokosmuffin