Andre steker bruker jeg som regel i gryter fordi jeg synes stek er litt kjedelig mat. Den smakte helt fantastisk sammen med reinsdyret og skal definitivt lages flere ganger
Reinsdyrkjøtt fra Finnmark er høyt verdsatt også utenfor fylkesgrensene, og lammekjøttet fra Nordland er blitt kåret til landets beste – og det norske lammekjøttet er som kjent verdens beste
Gravet reinsdyrkjøtt (Kjøpt i lavvoen) med tyttebærrømme og flatbrød. Etter 2 timer har du i 1/2 kg margpiper av reinsdyr – hvis du ikke får tak i rein, så bruk andre kraftbein
Jeg husker så godt når mamma laget viltgryte med viltkjøtt som et familiemedlem hadde skutt og serverte rykende fersk gryte til hele familien på en søndag
I Norge har vi godt og lett tilgjengelig utvalg, for eksempel reinsdyr. Jeg brukte litt for mye vann, så om du ikke liker tynn gryte ville jeg brukt litt mindre, jeg endte opp med å jevne ut med mel, som bare var delvis vellykket
Skjær kjøttet i terninger, og ha det i ei gryte. 5-600 g flatbiff, bog eller høyrygg av reinsdyr. Er på mini turné i Finnmark, og gleder meg stort til morgendagen, for da skal vi til Karasjok og spise Bidos
Med reinen fulgte jegere og det har siden den gang blitt drevet jakt på reinsdyr i Norge. Denne gangen står viltgryte på menyen, og det er noe vanskeligere å gi noe konkret informasjon om hvordan denne retten oppsto
For et par uker siden laget jeg surstek av reinsdyr på noe over et kilo. Ha steken i en tykkbunnet gryte og brun kjøttet godt på alle sider i fett som tåler høy varme, for eksempel ghee
Melka fra ku, sau,geit, hest, esel, kamel, Yak, bøffel og reinsdyr ( tiltenkt det enkelte dyrets avkom) forvandles til fantastisk næringsrike, holdbare matvarer over hele verden- hele tiden
Vaniljesaus - en studieblogg om matkultur og helse