Disse lagde jeg kjempeofte før, og har liksom bare blitt til Ingvilds rundstykker. Det kommer besøk til helga, og da ville jeg diske opp med mine klassiske frokostbrød
De passer like godt til frokost, lunsj, middag eller kveldsmat – og hvorfor ikke servere myke grove rundstykker sammen med et ostefat, til skalldyr eller til klubben og kanskje vennefesten
Dekk deigen med plast og la den heve til dobbel størrelse. eller kefir. Kjempegreit for å servere nystekte rundstykker til frokost, eller for å bake til besøk rett etter jobb
Jeg prøver meg stadig frem med nye oppskrifter når jeg lager grove rundstykker. Manitoba mel er et mel med mye protein, som gjør at deigen blir luftig og gjærer bedre
Det vi imidlertid har falt pladask for, er rundstykker/sconesmed gresskarkjøtt i deigen. Høsten med alle sine stormer og alle sine velsignelser er her for fullt
Dere som har fulgt med på bloggen en stund har fått med dere at jeg som regel rasper litt grønnsaker i alt fra pannekaker, muffins og rundstykker - disse lappene er intet unntak, men i dag involverer jeg altså tahini i røren og sesamfrø i stekeskorpa
Disse lagde jeg kjempeofte før, og har liksom bare blitt til Ingvilds rundstykker. Det kommer besøk til helga, og da ville jeg diske opp med mine klassiske frokostbrød
Søndager er ganske opplagte bakedager, enten så pleier jeg å kaldeheve gjærbakst og få ferske rundstykker til frokost, eller så lagervi noe til dessert
Jeg laget forøvrig også rundstykker på samme deig, og det fungerte ok som et førsteforsøk, så jeg tenker videre at pizzabunn (hamburgerbrød/hotdogsbrød) er neste steg iom at osten til pizzaen jo er fikset gjennom Käserebellen, så det gjennstår bare å uskadeliggjøre glutenet i bunnen av den så blir pizza plutselig sunn hverdagskost om man fyller den med masse snop
Smelt smør og tilsett det sammen med lettmelken og den syrnede melken. Elt deigen med maskin eller for hånd til den er smidig og nesten slipper bollekanten