stekt salmalaks i en kjempegod saus. Salmalaks er vel en av de beste norske råvarene jeg vet om. Jeg elsker å skjære den opp i tynne skiver og spise den som den er, gjerne med litt asiatisk ponzusaus til
Jeg trenger ikke en oppskriftsbok for å lage brun saus eller pizza. Salmalaks er favoritten. Jeg har skjønt at hermetiserte tomater kan brukes til mer enn tomatsuppe og pizzasaus, og jeg har lært meg å lage asiatiskinspirert mat
PONZUSAUS ala Marith. Pynt med sausen og la alle få litt ekstra saus i en skål. 125-140gr salmalaks pr pers skjæres i tynne skiver. Hell oppi ca 2 dl kraft, 2 dl soyasaus
Fyll på med sweet chili saus nederst i en stripe, deretter avokado og vårløk. – ca 100 gr salmalaks. – 2 -3 ss sweet chili saus. ca 100 gr salmalaks. 2 -3 ss sweet chili saus
Her er det bare å kutte opp salmalaksen, vårløken og avokadoen. Teriyaki saus Sesamfrø. Server med teriyaki saus eller soyasaus enten ved siden av eller oppå salaten
Skjær salmalaks i fine tynne bita. lime, sukker, chilli, hvitløk, ingefær og soyasaus sammen. Minner på at denne sausen e litt vanskelig å smak objektivt på siden den har så sterke smaker
Stekt salmalaks og ovnsbakte grønnsaker. Her serverer jeg torsk sammen med en deilig smørsaus kokt i både hvitvin og krydder, mandelpotetpuré og smørstekte rosenkål
Den heite lørdagslaksen ble servert med pannestekt vårløk, sukkererter, rød chili og røde linser vendt inn i Ketsjap Manis, en søt og pikant soya saus…mmmmmm