Salting av makrell oppskrifter

Grilla makrell under sommarsol

Grilla makrell under sommarsol

Eit av dei beste minna eg har frå barndommen handlar om nettopp makrell tidleg på sommaren. Ta dei av varmen og hell av vatnet før skinnet sprekker og dei er heilt møre
Hvitløksgratinert makrell med tomatsalat

Hvitløksgratinert makrell med tomatsalat

800 g makrellfilet. Fileter og tørk fisken. Snitt skinnet og del dem i to. Salte og pepre. Stek dem hurtig i varm olje slik at de blir brune på begge sider
MARINERT MAKRELL (shime saba)

MARINERT MAKRELL (shime saba)

Her får du umamismaker fra makrell, soya, mirin og ekstra piff fra salting og marinering. salting. av Kikimo Barber og Hiroki Takemura
Grillet makrell, ute eller inne.

Grillet makrell, ute eller inne.

En god agurksalat er heller ikke å forakte, om du legger agurkene i salt for å trekke ut væske, eller bruker den direkte er en smaksak, men de blir deilige med salting først
Salat med asparges, lune poteter og makrell

Salat med asparges, lune poteter og makrell

Anrett salat, lune poteter i båter, asparges, finsnittet vårløk, agurk i skiver, hakkede urter, delte friske jordbær og biter avmakrell på et serveringsfat
Grillet fylt makrell

Grillet fylt makrell

Fersk makrell er noe av det beste i verden. Havets sølv – gull for helsen. GA_googleAddAttr("Tag", "fylt-makrell")
Tid for agurksylting

Tid for agurksylting

en med makrell i tomat, og en med kaviar, to skiver sprø slangeagurk og på toppen en skive Norvegia. Av mange regnet som den beste salatgrønnsakplanten
Ovnsbakt torsk med bønnestuing og bacon

Ovnsbakt torsk med bønnestuing og bacon

I et lavkarbokosthold er fet fisk det aller beste, og vi bruker nok aller mest laks og ørret – og makrell den korte stunden den har høysesong
MAKRELLKAKER - GODE FISKEKAKER

MAKRELLKAKER - GODE FISKEKAKER

) Makrellen kommer på sommebeite langs kysten av sørlandet i mai og spiser seg stor og feit utover sommeren og best er den litt lengre høsten
Mine beste kokebøker

Mine beste kokebøker

Det er også det kalde havet i Nordsjøen, blandet med dyphavselverav smeltet grønslandsis, som er årsaken til at våre skalldyr og fiskeslag smaker søtere og er fastere enn noe annet sted i verden
Dillstuet blomkål - perfekt til rød fisk og markrell

Dillstuet blomkål - perfekt til rød fisk og markrell

Imens kjører du fløte, dill og maizena sammen med en stavmikser eller blender. Og om du går med planer om å lage laks, ørret eller makrell i den nærmeste fremtid så må du love med å teste denne retten
Nº66 - 8 retters augustmeny

Nº66 - 8 retters augustmeny

Under ligger menyen og bilder av rettene. Kaldrøkt makrell, råmarinerte poteter med vårløk og pepperot

Det er agurktid igjen!

en med makrell i tomat, og en med kaviar, to skiver sprø slangeagurk og på toppen en skive Norvegia. Både i avisene og hos oss er det snart agurktid