periode i vår, og har derfor ikke tatt bilde av denne utmerkede makrellretten,. første, et lettpisket egg på den andre og brødrasp/kavring på den tredje
Eit av dei beste minna eg har frå barndommen handlar om nettopp makrell tidleg på sommaren. Ta dei av varmen og hell av vatnet før skinnet sprekker og dei er heilt møre
800 g makrellfilet. Fileter og tørk fisken. Snitt skinnet og del dem i to. Salte og pepre. Stek dem hurtig i varm olje slik at de blir brune på begge sider
En god agurksalat er heller ikke å forakte, om du legger agurkene i salt for å trekke ut væske, eller bruker den direkte er en smaksak, men de blir deilige med salting først
Anrett salat, lune poteter i båter, asparges, finsnittet vårløk, agurk i skiver, hakkede urter, delte friske jordbær og biter avmakrell på et serveringsfat
en med makrell i tomat, og en med kaviar, to skiver sprø slangeagurk og på toppen en skive Norvegia. Av mange regnet som den beste salatgrønnsakplanten
Det er også det kalde havet i Nordsjøen, blandet med dyphavselverav smeltet grønslandsis, som er årsaken til at våre skalldyr og fiskeslag smaker søtere og er fastere enn noe annet sted i verden
Imens kjører du fløte, dill og maizena sammen med en stavmikser eller blender. Og om du går med planer om å lage laks, ørret eller makrell i den nærmeste fremtid så må du love med å teste denne retten