Saus til kalv oppskrifter

Kalv Bogstek

Kalv Bogstek

Sausen lages ved at man freser finhakket sjalottløk i litt olje i en gryte, og tilsetter sukker, rødvin og kraft
Kalv piccata med steinsoppsaus

Kalv piccata med steinsoppsaus

Tilsaus. Derfor fulgte jeg opp med kalv piccata til mamma og meg selv. Som tilbehør anbefales selskapserter, brokkoli, wokede sukkererter
SAUS MED BLÅMUGGOST

SAUS MED BLÅMUGGOST

DEN BRUKER JEG TILKALVEKJØTT ELLER SVINEFILET. Skal man tilberede kjøtt som ikke har så altfor mye smak i seg selv, så står men jo fritt i valg av tilbehør
Kalv med frisk melonsalsa

Kalv med frisk melonsalsa

Salsa betyr saus, og melonsalsaen min liknar kanskje ikkje heilt på ein saus. Tilkalven laga eg ein salsa med melon
Ossobuco – skiver av kalv i tomat og grønnsaker

Ossobuco – skiver av kalv i tomat og grønnsaker

Ta kjøttskivene forsiktig opp av sausen og legg dem på tallerkener, fordel saus og grønnsaker over. Tilsett de grovhakkede tomatene og alt innholdet i boksen over kalvekjøttet, deretter timian, laurbærblad, persille pepper og salt
Inrefillèt av Kalv

Inrefillèt av Kalv

Kok inn til en saus. Siden Carpaccioen krevde at jeg kjøpte en hel indrefillèt av kalv, så ble lunchen dagen etter også carpaccio og resten brukte jeg til denne
Kalvestek

Kalvestek

Saftig og rosa kalvestek med saus og tilbehør. Serveres med SAUS (lenke), POTETER (lenke) og TILBEHØR (lenke)
Kalvebiff på Skagen

Kalvebiff på Skagen

Server med mandelpoteter, og bruk stekeskyen som saus, tilsatt litt fløte. Til en noe bedre pris. Kalvekjøtt er godt, kalvekjøtt er sunnere, og kalvekjøtt er dyrt
DEMI-GLACE - DET YPPERSTE AV EUROPEISK UMAMI

DEMI-GLACE - DET YPPERSTE AV EUROPEISK UMAMI

Spør du en fransk kokk som er opplært i det klassiske franske kjøkken om hva som er grunnlaget for en god saus, vil han svare deg at god kraft er helt nødvendig - han vil muligens også fortelle deg om demi-glace i panegyriske vendinger - om at det er en redusert kraft, blandet med en sauce espangole, og kokt inn til den blir som sirup
Wienerschnitzel

Wienerschnitzel

Kapers er syrlig og passer utmerket til, men liker du ikke kapers så bytt gjerne sausen med en annen saus eller dressing som du liker
Grille i helgen ? Biff eller vegetarmat

Grille i helgen ? Biff eller vegetarmat

Lag sausen. Da er det endelig helg igjen, leste at varmen skulle holde i flere måneder til , så ingen grunn til å slutte å grille for i år
Middagstips: Osso Bucco med gremolata, byggotto og surdeigsbrød

Middagstips: Osso Bucco med gremolata, byggotto og surdeigsbrød

Dette gjorde jeg fordi denne retten var helt ukjent for meg, og at jeg i sommer var så heldig å få 2 flotte kalveskanker av min tante som var ment for "Osso Bocco" - en italiensk spesialitet. 4 kavleskankerlitt hvetemelsmør og olivenolje1 liten finhakket løk1 gulrot1 rød paprika2 stilker stangselleri2 hvitløksfedd1 boks hermetiske tomater2,5 dl tørr hvitvin (eller eplejuice)2,5 dl kjøttkraftfrisk (evt tørket timian) 2 laurbærbladlitt revet sitronskalllitt sitronsaft Gremolata2 ts revet sitronskall2-3 hvitløksfedd, finhakket1 ss finhakket fersk persille
Schnitzel

Schnitzel

Kapers er syrlig og passer utmerket til, men liker du ikke kapers så bytt gjerne sausen med en annen saus eller dressing som du liker
Fiskekaker av torsk med dill

Fiskekaker av torsk med dill

Fyll på med grønnsaker i og rundt, brun saus er veldig anbefalt til. Skulle ønske jeg hadde kameraet, men det ble et lekkert mobilfoto i stedet, litt i stil med Gyldendals store norske