Gule småkaker. ) disse småkakene fylt med gul krem ble bare helt fantastisk gode, de er i tillegg uten sukker og hvetemel (glutenfrie) og inneholder dermed svært lite karbohydrater
(Eggehvitene brukes til marengs/mandelmakroner. Kjevle deigen 3 mm tynn og stikk ut runde kaker 5 cm Ø med et glass eller en utstikkerform. Legg dem på 2 bakepapirkledde stekebrett, lag et mønster med en gaffel midt på og stek som angitt ved 190 grader i 9-10 minutter midt i ovnen til gyldne
Pisk stiv marengs av eggehvite og melis. Kakene smakte godt med den litt seige marengsen å tygge på. 1 eggehvite. Skjær rullen i skiver på 1 cm og legg dem på bakepapirkledd stekebrett med snittflaten opp. 1 eggehvite
Følg med de siste to minuttene. Tilsett deretter eggehviten, mel og bakepulver om hverandre. Disse luftige sjokoladecookiesen eller sjokoladekjeksene eller sjokoladesmåkakene om du vil, lagde jeg da vi hadde svigerforeldrene mine på besøk for et par uker siden
Men når jeg fikk det til, wow, da var det ikke like godt med kjøpevarianten…. De kommer i alle varianter og smaker og består stort sett av eggehvite, mandler og sukker
Sarah Bernard kaken(eller opprinnelig er det jo ikke en kake, men småkaker) er oppkalt etter den franske skjønnheten og skuespillerinnen Henriette-Rosine Bernardt, som senere ble kjent med navnet Sara Bernardt
- Mål opp eggehvitene og ha dem i en kjøkkenmaskin (en kan også mikse med en mixmaster). - Du må prøve deg litt frem med sukkeret, blandingen skal bli en kritthvit og blank marengs som du lett kan lage topper med, og som står når du snur bollen opp-ned
Kjeks og småkaker hører mest julen til, men småkaker til kaffe eller te er godt ellers i året også. Pensle medeggehvite og strø på mandler og brunt sukker