Spekemat og vin oppskrifter

Rustikke ostefat og litt spekemat

Rustikke ostefat og litt spekemat

Nyt gjerne god drikke ved siden av, skal du ha vin, kan det være lurt å velge en som passer til de ostetypene du har mest av på fatet
Men hva kan jeg spise?

Men hva kan jeg spise?

Spekemat, pølser, skinke, bacon o. Wok med grønnsaker, strimlet svinekjøtt/kylling/laksog tamarisaus. Jeg har fått noen forespørsler om innlegg i det siste, blant annet om en guide til nyttige basisvarer, og om hvorfor jeg velger naturlig sminke og hudpleieprodukter
Coppa  –  speka  svinenakke  i  aldringspose

Coppa – speka svinenakke i aldringspose

Normalt blir denne spekematen krydra med mellom anna einebær, muskat, svart peppar, timian og kvitløk, i tillegg til rødvin eller kvitvin, før den eventuelt får eit lag med paprika før spekinga
Vannmelonsalat med kikerter !

Vannmelonsalat med kikerter !

Enkel god salat, som passer til grill -ogspekemat. Du kan også spise den som ett eget vegetarisk måltid -og den er ett fint innslag på koldtbordet
Spekepølse  i  aldringstarm

Spekepølse i aldringstarm

– Å lage spekepølser ogspekemat er som å lage god ost eller vin. Du treng verken spekerom eller perfekte, naturlege forhold som når du lager spekemat på vanleg vis – altså at temperatur, luftfukt og luftsirkulasjon

HISTORIE I HVER BIT

Vi skal være stolte av spekematen vår, den avspeiler vårt klima, våre tradisjoner og kosthold på en flott måte
Spekerevolusjon  i  aldringspose

Spekerevolusjon i aldringspose

Posen skal etter kvart følge med innover når spekematen mister vekt. Men etter å ha prøvd speking av svinenakke (eller coppa/capicola som det heiter i Italia) i aldringspose med god hjelp frå (tidlegare) slaktar, kurshaldar og nettbutikkgründer Kai Gundersen, er vi overtydde om at dette er eit veldig godt alternativ til tradisjonell speking

Eggerøre i langpanne ♥ஜ

Blir mest brukt til bacon, spekematog røkt fisk, men passer også godt til reker og kjøttpålegg. Smelt smøret i en liten kjele og hell smøret over i en langpanne
17 Mai-meny ♪♫ ♥

17 Mai-meny ♪♫ ♥

Skal dere ha gjester er spekemat både godt, lettvintog lekkert å servere. Oppskrift og tips til spekemat finner du her

Review – Sjoa Rafting

Da vi ankom på fredag fikk vi servert spekemat som var så god at vi omtrent slikket tallerken etterpå I tillegg har de også en type kiosk i resepsjonen hvor du kan få kjøpt brus, is og småting som sjokolade og potetgull

Sjarmerende naken-prosecco med personlighet

Vinen er nydelig både som aperitiff og til fingermat, koldtbord, tapas, forretter med sjømat og ikke minst italiensk antipasti med spekemat, ost, grillede grønnsaker, oliven og sopp
Gås og and er ikke rødt kjøtt

Gås og and er ikke rødt kjøtt

Ande og gåsekjøttet har en fin sødmefyllt smak, noe som også går igjen i spekematen. I Gascogne, i det sydvestlige Frankrike, regionen hvor det drikkes mest vin, og det meste stekes i gåse eller andefett, har de færrest hjerte/karsykdommer i den vestlige verden