Gi kveitemiddagen en piff med en frisk og asiatisk-inspirert saus. kveiteskiver. Hold sausen varm mens du steiker kveiteskivene og lager potetmos og gulrøttene
Kveite er en fantastisk fisk som smaker nydelig når den er riktig tilberedt. Når jeg tilbereder kveite hender det innimellom at den blir for tørr, det skyldes selvsagt at den har vært varmebehandlet for lenge
Som tilbehør bruker jeg stekt søtpotet, spinat og avokado, samt litt lettrømme. Dagens oppskrift er et måltid jeg lager så ofte fersk kveite er tilgjengelig, nemlig kveite med mandelflak
Når kveita er riktig stekt så er det ikke så mange andre fisker som kan måle seg med den synes jeg. Jeg har alltid synes at kveite er en vanskelig fisk å tilberede, den blir altfor ofte tørr
Denne blandingen har du over potetene når de er ferdig stekt, og rører det sammen. Jeg vet at mange spiser kveite i romjula, og det er den aller beste fisken noen kan servere meg
Den er best pannestekt i olje, så du får skikkelig godt og sprøtt skinn. Ingen kveite. Serverer gjerne med en eller flere av stekt eller bakt fennikel, kokt eller bakt potet og helstekt sellerirot til
Oppskrift på stektkveite med søtpotetpuré (bildet over), kommer her. Søtpotetpuré er et nydelig tilbehør som passer til det meste – fisk, fugl og kjøtt
”det å holde et spyd av tre med kjøtt over bålet til det er stekt”. Ved siden av indrefileten, var nok kveldens høydepunkt en grillet kveite, som er noe av det beste jeg har fått fra grill
Rekene er nydelige og stektkveite står på menyen til middag i dag. Nå er en av mine store frysebokser fylt til randen med flotte fileter av sei, torsk, flyndre, reker, kongekrabbe og kveite, alt fra det villeste havet