Legg boksen (innholdet) med tørkede erter i vann over natten. Før du serverer stuingen, varmer du den og har i en god klatt smør, en teksje karri, og to teskjeer sukker
Idag har vi laget ertestuingen fra bunnen av. tørkede grønne erter + smør, salt og pepper. poteter og gulrøtter, bacon som sprøstekes, lutefisk som dampes, og ertestuing akkuratt tilsatt litt karri
Bønner og sukkererter forvelles hele og deles opp etter avkjølingen. Erter, sukkererter 1-3 minutter. Hvitkål, grovsnittet til stuing og supper 4-5 minutter. 2-3 minutter Erter. 3-4 minutter Hvitkål, grovsnittet til stuing og supper
Det beste tilbehøret til kjøtkaker, bortsett frå poteter og saus, er sjølvsagt ertestuing. Den måten du behandlar ertene på i denne oppskrifta kan brukast på alle tørre belgfrukter
Smak på stuingen når den er helt ferdig og juster med salt og krydder. Butterdeigsskålene kan lunkes litt i stekeovnen, men det er ikke nødvendig, fyll skålene med stuing og sett de på et fat og så serveres de mens de er litt varme
Som tilbehør kan det meste brukes sammen med koteletter, poteter i alle varianter, surkål eller rødkål som har vært veldig populært hos oss, og erter, gulrøtter og andre grønnsaker etter smak og bekag, her er det kun fantasien som bremser