Suppe av sagogryn oppskrifter

På bunnen av sagosuppen…..

Sagogryn har hovedsakelig vært brukt til desserter her hos oss, både som pudding og som suppe. Retter avsagogryn assosieres med “gamle dager” – og med rette

Suppe á la Jenny Lind

Kok sagogrynene i kraften til de er møre, ca. Gi dem et oppkok i suppen. Visp det i suppen. Varm suppen til den så vidt når kokepunktet, og smak til med salt

Sagosuppe (Aust-Agder)

Sagosuppe er en av de mange dessertsuppene som ble brukt mye mer i tidligere tider, og som gikk under kategorien "søtsuppe"

Husmannskost

Men dei tradisjonelle søtsuppene har eg ete mykje av, det var det eg fekk til middag når eg ikkje ville ete silda

Hverdagssuppe fra Alta (Finnmark)

Flatbrød passer som tilbehør til denne suppen. Spe på med vann til det blir en passende mengde, tilsett smør, smak til med salt og pepper, ha i sagogryn og kok i ca 10 minutter hvis man ønsker duppen fyldig. 1 ss hvit sagogryn

Hvit sagosuppe (Oppland)

La suppen trekke til grynene er blanke. 1 dl hvit sagogryn. Melken kokes opp og grynene drysses i under omrøring

Festsuppe

Ha i sagogryn og kok opp under omrøring. Spe med den kokende varme suppen i eggeblandingen og rør godt

Potetsuppe (Oslo)

Smak til suppen med salt, pepper og dryss over finhakket grønt. Tilsett sagogryn og la dem koke med til de er klare, ca 20 minutter. 1 ss sagogryn