Dette ble en av de beste elgretter jeg har spist. Men uansett er det ingen årstid som gir oss så mye av markens grøde, og det er det jeg liker aller best ved høsten
I min familie står elg på menyen året rundt, og favoritten er biten med gravetytrefiletavelg. Til graving bruker jeg gjerne ytrefilet som er mør og passe stor
Dander retten på tallerken, og strø bjørnebær lett på toppen, sammen med ruller av geitost. Denne gangen frister vi med elg i wok sammen med bjørnebær og brunost
Den kan brukes til biff, men er ikke like mør som indre -og ytrefilet. Brun det godt på alle sider i en varm stekepanne, i en blanding av godt smør og olje
Ytrefilet (godt mørnet) av hjort eller rein kan tilberedes på samme måte. Helstekt indrefilet avelg servert med linser, rotgrønnsaker, ovnsbakt sjalottløk og rødvinssaus
Jeg pleier vanligvis å kjøpe ytrefiletav rein (smaker mer enn indrefilet og er akkurat like mør), men denne gangen kom jeg over flatbiff og valgte å teste det
I all hyggen glemte jeg helt å ta bilde av maten, så da fikk jeg tatt et bilde når vi hadde sauserester noen dager senere som tilbehør til ytrefiletavelg
Dette ble ei rolig helg for meg,i går var jeg på biff middag med alt heimlaga ,det smakte kjempegodt litt usikker på kjøttet men mulig elgavytrefilet,men uansett ble kjøttet bra jeg lker det minst mulig stekt (rosa),da blir det perfekt
Har du ikke hest, så kan du bruke indre -eller ytrefiletav storfe, elg eller rein ♫♪. -Og nå har, heldige meg fått hestekjøtt av en familie, som driver med hest på flatbygda i Hedmark ♫♪
800 g ytrefiletav rein, evt elg eller hjort. Smak til sausen med salt og pepper før servering. Jordskokk kan erstattes med pastinakk eller like deler mandelpotet og
Her var både elg og hjortebog, små delikate hjorteskanker, litt større reinsdyrskanker, indre og ytrefiletav både hjort og rein, og andre "viltre godsaker"
Brun ytrefiletenavelg godt på begge sider og legg den i en ildfast form. Her kommer min oppskrift på elgytrefilet,glassert perleløk,asparges bønner,timain bakte mandelpotet og bernaisè saus