Rørosrein er en flott leverandør av reinskjøtt – jeg valgte ytrefiletkalv, og siden Ola var på besøk, overlot jeg oppstart av tilberedningen til ham mens jeg var på dugnad – når jeg ankom kjøkkenet, var de to filetene fordelt
Når den var klar avkjølte jeg den i iskaldt vann. KALV. Dagen etter tok jeg den ut slik at den var romtemperert, tok av vakumposen og la den på indirekte varme på grillen til den var gjennomvarm
Ytrefiletavkalv. Kjøttet var helt greit, forholdsvis mørt, det var jo ytrefilet og ikke indrefilet, men kalvekjøttet var helt gjennomstekt, jeg vil gjerne ha den medium
Egentlig skal man bruke ytrefilet. Kjøttskiver avkalv. Vend skivene i mel, rist litt av dem – vend dem i egg og deretter i brødrasp slik at de blir godt dekket
Rått er en presis formulering å bruke siden kjøttet bokstavelig talt er rått. Fersk kalvekjøtt klar til hakking, denne klassikeren skal hakkes for hånd
entrecôte fra kalv eller storfe. - Ytrefiletav lam 5-6 min, indrefilet av lam trenger kun steking i panne 2-3. - Hel entrecôte 20-30 min avhengigav tykkelse på entrecôte 800 g lammefilet eller annet kjøtt , se tips