Svinegryte med røkte pølser1 savoykål, renset og delt i blader200 g gulrøtter800 g beinfritt, magert svinekjøtt, fra bog eller kam, i store terninger2 italienske røkte pølserSalt og pepperForvell kålbladene i lettsaltet, kokende vann i 5 minutter
Hvordan feierer frøken E og LilleMy best. Siden frøken E har en relativt nyoppdaget laktoseintoleranse, lager vi pannekakene med vann/plantemelk og eventuelt laktosefri yoghurt
Jeg bare MÅTTE ha inn ei lita rød stripe. Nårbleia er borte, passer den så klart bedre. Ha ei fin uke. Indre beinlengde er ca 38 cm og ytre fra strikken i livet er ca 56 cm UTEN vask først
Dotter mi har gode venninner der frå Syria som ho ikkje hadde sett heile sommaren. Vi hadde steikt med ein stor skare med vaflar og laga ferskt bringebærsyltety som vi tok med oss som ein norsk gest
Det hender noen ganger jeg får telefon fra veninner som holder påå lage ei kake og står fast eller har gjort en feil og lurer på hva de skal gjøre videre
I dag får du oppskrift påeideilig, krema fiskesuppe. Vi hadde laks til middag dagen før eg lagde suppa, og eg lagde suppe av tre porsjonsstykke som ikkje vart steikt
Dei hadde eg som tilbehør til ei enkel haustgryte med paprika, løk og saus med kremost. Halvparten av osten vart fyll i dei store sjampinjongane, resten vart brukt som jamning i gryta eg lagde
Nokre kaker er utruleg mykje enklare å lage enn andre, og rullekake er ei slik enkel kake. Det som skal til for å lage rullekake har du som regel i huset, og den skal ikkje steike lenge heller
Åfå med seg suppe på termos på skulen dagen etter er stor stas, og har du ein rest kan den gå i pastasausen neste dag, eller som lunch til ein sjukling som er heime og treng noko godt
Dette er mat som jeg elsker å lage, her kan du forberede alt i god tid påforhånd, og bare sette formen eller gryten i stekeovnen i passelig tid før måltidet
Gazpacho er ei klassisk spansk kald tomatsuppe som det finst mange variantar av. I daga har eg laga henne intenst raud, utan agurk og grøn paprika som ein ofte får i gazpacho
Det er mykje godt ein kan laga med lefser, og det treng slettes ikkje alltid smaka pulver-tex-mex. Svinekjøtdeigen er eg i utgangspunktet ikkje spesielt begeistra for, men dåein kjøpmann fortalte meg om kor mange hundre kilo med kjøt deimåtte kasta på grunn av den kampanjen (som altså var mislukka) fylte eg frysaren
Så hva skulle grunnen være til å drasse med seg ei stor hel høne hjem fra butikken (jeg humret godt for meg selv der jeg gikk med “Gullhøna” fra Prior i handleposen, den var så stor at jeg til dags dato ikker har turt å sjekke hva den var “laget” av, langt mindre hvor den har vokst opp)
Lyden av den sprø skorpen, duften av. At en investering i ei gryte kan gjøre så mye med en deig. Dette er et langtidshevet brød, og deigen settes kvelden før
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.