Kok potetene med skallet på til de begynner å sprekke eller til de er lett å knuse med en gaffel. Du kan kjøpe ferdig saus på butikken eller du kan lage en posesaus
Fløtegratinerte poteter en av mine favoritter. Tips en venn Fløtegratinerte poteter. Oppskriftpå fløtegratinerte poteter (4 pers). 8-10 poteter (nypoteter eller amandine fungerer bra) 1 løk 2 fedd hvitløk 3 dl fløte Gulost Salt og pepper. Sett ovnen på 225 grader
Du kan godt bruke din egen oppskriftpå hvit saus hvis du vil, det som er viktig her er at sausen skal være litt tynnere enn vanlig “fiskebollesaus” – konsistensen skal være en mellomting mellom melk og hvit saus
Prikk skallet på potene med en gaffel rundt hele slik at fukten få utløp. Gratinerte bakepoteter eller dobbeltbakt poteter kjenner ingen grenser når det kommer til fyllet
Jeg pleier alltid å bruke mer fløte enn det som står i oppskriften, og har gjerne i en hel boks. ) Denne gangen er det fløtegratinerte poteter, tilbehørenes konge, som står på menyen
Oppskriften kommer litt an på hvor store poteter du kjøper og hvor stor form du velger. (som på bildet) Fordel potetskivene jevnt i formen med de tykkeste skivene i bunn
Papas Arrugadas (skrukkete saltkokte poteter) kommer fra Kanariøyene. 1 kg små nypoteter, jo mindre jo bedre2 dl grovt havsalt1 1/2 l vann. Ha i potetene og la småkoke til potetene er kokt - ca 20 minutterHell av vannet og legg de tilbake i kjelen igjen slik at fuktigheten fordampet og det blir det et tynt lag av salt utenpå. Rist litt så de ikke brenner segDe kan fint spises nå, men skal de tilberedes korrekt skal de nå inn i forvarmet ovn på 230 grader i noen minutter til skallet blir skrukket og litt gyllent. 0 1 kg små nypoteter
Legg potetene på brettet. Og om ikke det hjelper skal jeg lage dobbelbakte poteter. Ta ut av ovnen og avkjøl lenge nok til at du kan dele potetene på langs og forsiktig ta ut innmaten i de halve potetene, slik at bare skallet er igjen
Fløtegratinerte poteter til å spise opp…. Oppskrift til 6 porsjoner (ifølge denne listen til Matprat). 1 kg kokte poteter. Stekes på 180 grader varmluft i 30 minutter. Iflølge ovenfornevnte liste til Matprat, skal man beregne 150 g poteter pr. Hos oss spiser vi mer enn dette, og denne oppskriften var nok til denne familien på 4. 1 kg kokte poteter
Du velger selv om du vil ha skallet på eller ikke (men de kuleste kidsa i klassen har skallet på). Deilige stekte poteter med sprø skorpe og smak av hvitløk og krydder Nammis
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.