Noen av dere har kanskje sett filmen "Julie og Julia", filmen om Julia Child som i voksen alder kom sammen med sin mann til Frankrike og da først begynte å lære seg å lage mat
Så kommer vi hjem (og alle er enige om at det har vært en fin tur) og Paps fortsetter med den O store søndagsmiddag, som garantert innebærer kjøtt og nesten garantert kokte poteter
Bland sammen boksen med hakkede tomater, chilisaus, vin, litt presset sitron og krydder. Smak sausen til med litt salt og pepper, vær forsiktig med saltet, da det er salt på kjøttet også
Tilsett eventuelt litt olje dersom du er i ferd med å steke tørt. Jeg har lenge hatt lyst til å gjenskape den velkjente franske biffgryta, Boeuf Bourguignon
I dag har eg laga ei kjøttgryte med rotgrønsaker og paprika. Når ein er mange til bords må det mykje kjøt til, og det å stå og steike kjøtet i porsjonar i gryta er uendeleg kjedeleg, og fyller huset med steikeos
Jeg er veldig glad i den syrlige smaken man får ved å blande tomatpuré med meieriprodukter og når man blander det med masse grønnsaker og mørt kjøtt så må det jo bli bra
I all enkelthet er boeuf bourguignon en kjøttgryte med oksekjøtt kokt i rødvin. Fres sjalottløk, gulrøtter og sjampinjong raskt i en panne med litt smør, til løken og sjampinjongen har blitt gyllen
Dette er middagen som "nesten" lager seg selv, litt forarbeid er det med å kutte opp grønnsaker og kjøtt og la det få en liten omgang i stekepannen før alt puttes i gryten, settes i stekeovnen og praktisk talt lager seg selv
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.