Provence er en historisk provins i sørøstlige Frankrike mellom elven Rhône, Middelhavet og Alpene. Rør sammen vann og crème fraîche, og hell over grønnsakene
Daube er rett og slett en fransk kjøttgryte som har stått og kost seg i timesvis. Velg kvalitetsbacon fra Idsøe eller Haugen Gardsmat hvis du kommer over det
Kok potetene al dente. Det er særs viktig at de ikke kokes for mye, skal heller være litt harde (senere på året kan du velge amadinepoteter eller såkalte partypoteter)
Bruk gjerne fettet fra stekepannen du stekte lammecarren i. Lammecarre med urtecrust, persillerotkrem, provence potet Laurette, rødvinsaus, dulcitatomater og sprøstekt champignon
Rør sammen og sett dressingen ikjøleskapet til den skal brukesRamsløken er en viltvoksende løkplantesom du finner i skyggefulle og fuktige områdermed løvskog og den vokser langs kysten fra Østfold til Trøndelag
Fra boken ”Et kjøkken i solen”, med provencalsk mat. I provence bruker de mye klippfisk. Capilotade er egentlig en klippfiskrett som tradisjonelt brukes julaften, men smaker deilig også som en god vintertallerken
enten Provence krydder, eller en blanding av rosmarin, timian, oregano, merian og/eller basilikum. Denne helgen har jeg hatt en god venninne på hyggelig overnattingsbesøk, og vi har blant annet kost oss med antipasti og nybakt foccacia
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.