Og for å ha sagt det først som sist, dette er et øl som blir betraktet som et av verdens beste. Dette berømte ølet kommer fra cistercienser klostret Notre-Dame de Saint-Remy nær byen Namur i Belgia
Det brygges ikke noe særlig med påskeøl i Norge lenger. Til forskjell fra Juleøl som selges fra oktober og frem til jul, så er perioden hvor man selger påskeøl, altfor kort
Og det er når folk får et religiøst forhold til øl eller vin. Jeg har ikke det minste i mot når folk skriver åpent på bloggen om at jeg tar feil om øl eller at testene våre er ”helt borte i natta”
Det mest nasjonale vi har i Norge, er vann, surmelk og øl. Siden de færreste av oss brygger vårt øl selv etter oppskrifter fra tidlig middelalder, så tar jeg meg samme frihet som bunaden, nemlig rasker sammen mote og smak fra hele Europa og sier, dette er det norskeste av det norske
Sursild, øl og akevitt er det mest julete som finnes. Kok opp vann og sukker og la det kjøle ned. Sett på lokk og still den inn i kjøleskapet et døgn før du spiser den
Sett formen i kjøleskapet imens du lager Sjokolademousse av en pk freia sjokolademousse. Smør denne utover kjeksbunnen, og sett formen tilbake i kjøleskapet
Jeg elsker å steke hel kylling og den beste måten å gjøre det, er å ha den oppå en ølboks. Start med å tømme ølet fra ølboksen over i ett glass og deretter skjær av toppen av ølboksen
Skrei med blomkålpure, chorizovinaigrette og potetklosserI fjor var temaet for skreien fransk, men etter å ha vært på kurs på Kulinarisk akademi ble lysten stor til å lage noe fra Øyvind Hjelles bok "Gourmet for begynnere" stor
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.