Krydderblandingen berberi (du skal ikke bruke hele krydderposjonen du nå lager)
2 ts
malte korianderfrø
2 ts
malt ingefær
2 ts
kajennepepper
2 ts
chilipulver
2 ts
paprikapulver
2 ts
karry
1/4 ts
revet muskatnøtt
4 ts
malt pepper
Kyllinggryta "dorowat"
1 stor
fersk kylling, ca 1.2 kg 5 rødløk
50 g
smør eller 4 ss olivenolje
4 dl
vann
6 - 8 kryddermål
(omtrent 4 ts) berberi
1 dl
tomatpure
litt salt (ca 1 ts, men du må smake..)
4 hardkokte
egg
¤ Skrell og hakk de 5 rødløkene ganske fint.
¤ Smelt smøret eller varm olivenolje i en gryte.
¤ Fres all løken i noen minutter.
¤ Tilsett 2 dl av vannet og la løken trekke på svak varme under lokk i 20 minutter ¤ Del kyllingen i mindre biter. Hvis du gidder kan du ta skinnet av kyllingen, men jeg gjøre aldri det.
¤ Etter 20 minutter tilsetter du i gryta: Resten av vannet, tomatpure, berberikrydderet.
¤ Legg kyllingbitene i gryta.
¤ Kok opp det hele, skru deretter ned varmen.
¤ La det hele koke på svak varme under lokk ca 35 minutter Kyllingkjøttet må løsne fra beina før retten er ferdig.
¤ Kok eggene i 8 minutter Skrell dem og legg dem hele i gryta ved servering.
Dette er ei gryte vi har spist mye av de siste årene. Vi spiste dette første gang som raclette hos svigerbroren min, og har siden laget i litt større kvanta selv=)
Mange har sikkert spist Bali Kyllinggryte fra Toro, både posevarianten og den ferdige formen,. Bali er en øy og provins i Indonesia, går ut i fra at det er denne eksotiske øya som retten har fått navnet sitt i fra, men vet ikke dette sikkert altså, noen som har en bedre forklaring til navnet
Vel, meksikansk og meksikansk. strengt tatt vet jeg fint lite om dette er noe meksikanerne selv spiser noe særlig ofte, men gryten har i det minste en del meksikanske elemener i seg, som chili,jalepenos, fersk koriander og cumin
Dette er en life-saver når man er sliten og tom for innovativ middag. Jeg er så heldig å være velsignet med en sønn som er like glad i mat som meg, og det er ikke uvanlig at han spør før han skal legge seg hva vi skal ha til middag neste dag
KYLLINGGRYTE. Denne kyllingggryta har jeg laget mange ganger - alltid med like stor suksess. At gryten i tillegg smaker vel så godt "dagen derpå", er en super bonus som de aller fleste takker ja til
Denne oppskriften kommer fra Matprat , og du finner den her. Jeg fikk retten servert i en klubb for en tid tilbake, og der gjorde den virkelig stor suksess
Varmende, spennende med østens mystikk. Langtidsstekt mat er sååå godt og praktisk. Du bruker bare litt tid på forberedelsene og så fort du setter formen i ovnen har du et par timer fri til å gjøre akkurat det du vil
Nydelig Karri kyllinggryte perfekt en lørdag eller søndag. Karri kyllinggryte 2017-07-26 20. Som alltid alt i en gryte og inn i ovnen og godgjøre seg et par timer
Endelig er jeg i gang med å teste slow cookeren som vi kjøpte. Gryta ser riktignok helt rar ut, fordi jeg var så smart at jeg rørte litt for mye i den etter den hadde stått seks timer på benken
Indisk gryte. Denne retten fant jeg inspirasjon til på nettet. Jeg søkte litt rundt etter enkle, indiske retter med kylling og der fant jeg noe som likner på denne jeg endte opp med å lage
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.