. 1 1/2 kg
tynnribbe uten bein og svor (la fettet under svoren sitte på)
1/2 dl
soyasaus
4
stjerneanis
15
pepperkorn
20 g
ingefær
5 fedd
hvitløk
1 rød
chili
5 ss
sukker
1 dl
vann
salt og kvernet pepper
Syltet kinakål
1/2
kinakål
1/2
agurk
4
vårløk
1 dl
eddik (7 %)
1 dl
sukker
en god klype flaksalt
1 ts
revet frisk ingefær
1 rød
chili
1 ss
fiskesaus (fish sauce)
2 ts
sesamolje
Til servering
frisk koriander
hoisin saus
sterk chilisaus, helst Sriracha
Instruksjoner
Pork belly, tynnribbe
Del ribbestykket i to og krydre stykkene lett med salt og kvernet pepper. Legg ribbestykkene med fettsiden ned i en ildfastform (eller lignende) som er akkurat passe stor til kjøttet.
Skjær ingefær og hvitløk i tynne skiver og finsnitt chilien. Bland soyasaus, sukker, ingefær, hvitløk, chili, anis, pepper og vann i en kasserolle. Kok opp blandingen og la det koke et par tre minutter. Hell «marinaden» over kjøttet og dekk til plastfolie. La kjøttet marinere i kjøleskapet i minst et par timer- og helst natten over.
Varm ovnen til 160 °C (varmluft). Snu kjøttet i formen slik at fettsiden ligger opp. Dekk formen med aluminiumsfolie og sett den i ovnen. Stek ribbestykkene i ca. 2 ½ time.
Skru opp temperaturen til 200 °C. Fjern folien, øs kraften over kjøttet og stek videre i 30-40 minutter. La kjøttet ligge til avkjøling i kraften som er i pannen, snu litt på det med jevne mellomrom.
Steamed buns, dampede små brød/boller
Lag brødene mens kjøttet steker. Visp sammen vann, gjær og sukker i en bakebolle. Dekk bollen med plastfilm og la det stå i 10-15 minutter til det begynner å skumme. Sikt sammen mel, bakepulver og salt. Bland det tørre og oljen sammen med gjærblandingen. Arbeid deigen sammen til en glatt og jevn deig. Legg deigen over i en passende bolle som på forhånd er smurt med litt olje. Dekk til med plastfilm og la deigen heve i ca. 2 timer.
Kna sammen deigen og del den i 12 like store emner og rull dem ut til små boller. Dekk bollene med plastfilm og la de heve 45 minutter på benken.
Klipp ut 12 firkanter (ca.10x10 cm) av bakepapir. Klem bollen litt flat med håndbaken og «kjevl» den ut med en spisepinne smurt med litt olje til en rund leiv ca. 10 cm i diameter. Legg spisepinnen midt på leiven og brett den ene siden over den andre. Dra forsiktig ut spisepinnen og legg deigen over på en bit med bakepapir. Dekk umiddelbart til med plastfilm. Form alle brødene og la de heve i ytterligere 15 minutter.
Bruk en dampkjele, bambusdamper eller fiskekjele. Kok opp vann i bunnen av kjelen (vannet skal ikke nå opp til risten). Legg de hevede brødene på risten, legg på lokk og damp brødene i 3-4 minutter til de har blåst seg opp og er gjennomstekte. Løft brødene over på et fat og dekk til med et fuktigkjøkkenklede slik at de holder seg varme til servering. Når du er ferdig med å dampe alle brødene kan du oppbevare brødene (pakket løst i kjøkkenklede) i dampkjelen (skru av varmen) frem til bruk.
De dampede brødene kan eventuelt avkjøles helt og fryses ned, for så å dampes igjen i et minutt rett før servering.
Syltet kinakål
Skjær kinakålen i strimler og agurk og vårløk i tynne skiver. Ha alt over i en passende bolle eller lignende. Finsnitt chilien. Bland sammen eddik, sukker, ingefær, chili og salt i en liten kasserolle. Kok opp under omrøring til sukkeret er oppløst. Tilsett fiskesaus og sesamolje og hell laken over grønnsakene. La kinakålsalaten stå å trekke en times tid før servering.
Servering
Skjær kjøttet i tynne skiver på tvers av fibrene. (Hvis kjøttet må varmes opp kan du steke skivene lett i en panne og tilsette litt av stekekraften.) Del brødene nesten igjennom som et lite pitabrød. Smør litt hoisin-saus i brødet og legg i et par kjøttskiver. Topp med syltet kinakål og litt frisk koriander. Serveres med chilisaus og ekstra hoisin.
Crispy duck serveres med kinesiske pannekaker, jianbing. Med en historie på mer enn 600 år er Peking-Crispy Duck den mest kjente gourmetmaten i Beijing og en av de mest populære matvarer i Kina
Samboeren min elsker crispy duck. Og det er blitt hans spesialitet hjemme. Når vi er ute og reiser, er det spennende å prøve forskjellige varianter, og ingen er like
Hun lærte meg hvordan man skulle lage banh bao og det var kjempekjekt. Jeg har prøvd å lage banh bao før, men har aldri helt klart foldene til bollen, eller få en god deig
Duck Skin Crumble. Min matfilosofi er at ting skal være enkelt, godt, kjapt å lage og gjerne billig. Denne retten kvalifiserer egentlig ikke til noen av de kriteriene, bortsett fra «godt»
Samtidig krever jo nyttårsmenyen litt mer schwung enn normalt, så da jeg fikk ideen om crispy duck var det egentlig bare om å gjøre å finne den enkleste veien til målet – og enkelt ble det
Igår prøvde vi oss på Peking Duck, og det ble ganske bra om jeg må si det selv. Hvis man har lår eller hel and, kan man også rive det som pulled pork (rett som heter crispy duck), men det går ikke med bryst, ihvertfall ikke når man ikke steker det på lav varme i mange timer
Spesiellinor - standuper, ingeniør, blogger og jente!
and, and kjernetemperatur, andefett, appelsinsaus, asiatiske krydder, duck, helstekt and, helstekt and med kinesisk five spice krydder, helstekt fugl, hvordan steke and, kinesisk five spice, konfiterte poteter, krydderblanding and, krydderrub til and, sczechwan pepper
I denne boken har han tatt en del av oppskriftene fra The Fat Duck med seg hjem på sitt eget kjøkken, og der gjør han det som er mulig for å avmystifisere dem
1 pose krydder (roasted duck seasoning mix, fås tak i på utlendings sjapper). 1 pose krydder (roasted duck seasoning mix, fås tak i på utlendings sjapper)
Du vil kanskje også likeAndebryst med rødvins- og appelsinglaze og duck skin crumbleEntrecote med bulgur og fetakremBlekksprut med linserFra Raw Food til Roar FoodVietnamesisk nudelsuppeHellstrøms pepperbiff fra Masterchef
Litt mer utfordrende, men desto morsommere er suppefylte wontons fra Shanghai, Xiao Long bao. Dampede «buns» og Xiao Long Bao kan dampe like lenge i hver sin etasje i bambuskurven slik at alt kommer på bordet samtidig
Foruten et lass med nydelige grønnsaker, består denne retten av en fantastisk saus, som jeg fikk frem ved å mikse de klassiske thaismakene lime, chili, fersk ingefær og hvitløk, sammen med litt Peking Duck Sauce
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.