Hvem kan vel motstå duften av eplerog kanel. Jeg har fått en ny stjerne på desserthimmelen, og den er alt hva man kan ønske seg av en avslutning på måltidet
Du kan bruke hasselback teknikk for å lage både bakte poteter og søtpoteter, delvis skjære på toppen for å få herlig sprø konsistens på toppen mens insiden er fortsatt myk, bruke litt olivenolje eller urtesmør for å penslet i mellom skivene
En rustikk og deilig dessert, som jeg tror føyer seg inn blant mine favoritter. Kremen med italiensk ost og espressosmak kan brukes til så mangt, som for eksempel som fyll i kake, muffinstopping eller til friske bær
Jeg får mer og mer sansen for pai, både søte og salte paier prøvebakes og denne eple-kardemomme paien jeg deler med dere i dag fikk topp karakter fra meg og opp til flere andre inviterte
Jeg har rare kryssallergier til pollen, og pære unngår jeg å spise rå, da klør jeg. Men proteinene endrer seg ved oppvarming, så jeg nyter pærene mine stekt i honning og toppet med hakkede mandler
Jeg bruker også tørrgjær. trill så ut rundstykkene og legg dem på ett bakepapirkledd Stekebrett. 5 dl melk 1 pk gjær 4 Ss olje 2 Ts sukker 1 Ts salt 1 Ts malt kardemomme 3 dl revet eple ( ca 2 epler) 2 dl lett kokte havregryn 250g sammalt hvete grov ca 700 g hvetemel. elt deigen godt og sett den særlig heving i ca 45 minutter
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.