Denne epleterten er god alene, men kan også serveres med vaniljeis eller fløyelsmyk krem til. Lag tertedeigen ved å røre smøret lyst og luftig med melis
Da har jeg prøvd meg på fransk epleterte for første gang og er meget fornøyd med smak og resultat. Smelt halvparten av sukkeret på middels høy varme i en stor støpejernspanne (med håndtak som tåler å stå i ovnen)
De siste ukene har jeg plukket med meg kilosvis av epler. Prøve seg på en kjapp epleterte. Litt av tanken med denne oppskriften er at den skal være enkel, og at du ikke trenger å være kakeekspert for å få den til
Det tar bare noen få sekunder at lokket blir brunt, så pass på med haukeblikk. Marengslokk. stekes så på 200 grader i 10-15 min med plastfolie og keramikkuler og 10-15 min uten. Hvis dere ikke har sånne kuler, så stikker du hull i bunnen med en gaffel, og steker den i 25-30 minutter. Fyll så terteskallet med kremen og sett så i kjøleskapet i minst 2 timer, eller overnatten sånn at sitronkremen stivner
Så i dag tidlig sendte jeg han i vei medepleterte og mager vaniljekesam i pc-veska. Samboeren jubla (ok – der overdrev jeg litt) i går da jeg sa at han kunne ta med seg resten til lunsj i dag
Frisk, søt og syrlig pai med sprø paibunn og søtt marengslokk. Slik er det med denne paien. Friske søtsyrlige rabarbrabiter, sødmen fra lekre norske jordbær, det søte marengslokket og den sprø paibunnen med den deilige smørsmaken
Man kan gjerne bytte ut eplene med pærer - også veldig godt. Jeg hadde denne med på ettermiddagsbesøk idag, og da spiste vi den med litt pisket krem til
Denne kaken smaker best med et litt syrlig fyll da marengslokket er ganske søtt. På grunn av den varme sommeren har rabarbraen i hagen kommet opp igjen, så jeg laget kaken med syrlige epler og rabarbra
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.