form den deretter til et stort rundt brød og dryss medrugmel. Jeg var først inne på natronbrød, men da jeg heller ikke kunne finne natron i kjøkkenskapet endte det hele med å lage dette bakepulverbrødet
Vi har vinterferie og barna er med på det som er av matlaging, enten det er å dele opp pølser til pølsegrateng eller bake kanelboller til besøket nordfra
De er kjempegode med ost eller syltetøy på. Tilsett så salt, litt av rugmel og hvetemel og bland godt. Bland godt med en gaffel, press klumpene mot bollekanten for å få det til å løse seg skikkelig opp i melken
Enkelt eltefritt brød med bygg. I henhold til Brødskala-kalkulatoren til Opplysningskontoret for brød og korn ender du opp med et halvgrovt brød med denne melblandingen
Det er problemer med kameraet mitt for tiden, så jeg bruker nå det jeg har liggende av bilder. ) For meg er dette en favoritt når det kommer til lunsj, for den smaker jammen meg minst like godt som hvilken som helst mcdonalds burger, og du kan lett gjøre den nøyaktig slik du vil med forskjellig tilbehør
Brownies med en helt spesiell ingrediens. Lagre oppskrift Skriv ut Ingredienser 300 g søtpotet 2 egg 100 g rugmel (eller annen tørrvare) 3-4 ss kakaopulver 1 ts bakepulver en klype salt 2 ss smeltet smør 3 ss fibersirup 60 g sukrin gold. Fremgangsmåte Skrell og skjær søtpotet i mindre biter, kok til mør (ca 15 min) og mos med en stavmikser. Ha over i en ildfast form med bakepapir nedi, bak i ovnen på 180 grader i ca 18 min. 300 g søtpotet 2 egg 100 g rugmel (eller annen tørrvare) 3-4 ss kakaopulver 1 ts bakepulver en klype salt 2 ss smeltet smør 3 ss fibersirup
De er kjempegode med ost eller syltetøy på. Tilsett så salt, litt av rugmel og hvetemel og bland godt Tilsett sirup og noe av smøret, bland godt Tilsett så litt mer av melet, så smøret, så melet igjen helt til alt er blandet inn, spar litt hvetemel
Dekk to stekeplater med bakepapir. Følg med på dem at de ikke blir mørkebrune/brente. Ta tak i bakepapiret på hver side og snu knekkebrødene ned på platen med baksiden opp
Bland sammen,jeg blandet for hånd,knadde deigen med mine egne hender. Deigen ble ganske hard,juster gjerne med dråper med vann,men lag den ikke for løs, da blir den vanskelig å kjevle tynt
brødene med smeltet smør/olje. rugmel. Vent med å legge brødene i poser til de er avkjølte. rugmel. Det skal cirka 2 kg mel i dette,og jeg tar en 1 kg med. 1 kg med
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.