Del gjørsen i passe stykker og stek dem raskt i godt med smør. Begynn med krepsekraften. Server den steke gjørsen i en dyp tallerken sammen med kokte poteter, gulrotpuré og hell over godt med krepsekraft
Gjørs. Legg aprikosbitene i en skål og bland med finhakket fennikelgress, finhakket hagesyre, litt presset sitron, finhakket løk, finhakket merian og olivenolje
Kraft av gjørs som er en abborfisk. Dette er en hverdags suppe, skal du ha gjester kan du piffe den opp med reker og blåskjell Start med fiskekraft, som tar bare en halvtime, sjekk HER
I rollen som den hele, dampede fisken som skal redde familiens økonomi i året som kommer – hadde jeg en halvannen kilos Gjørs, som de snille folka på Fiskeriet hadde fjernet skjell og innmat på for meg
Gjørsmed øl-surkål og korriander fløtesaus. Fra Fichtelgebirge og Böhmerwald i øst og vestover til Rhinen samt ett område på venstre Rhinbredden fra Selz til Bingen med byene Speier, Worms og Mainz
vips er helge rengjøringen tatt og jeg har kun stått midt i rommet med jiffen min og spraya, haha. Bake bursdags kaker med artig vri, det er alltid gøy
I Norge er gjørs naturlig utbredt bare i hovedvassdragene i Østfold og søndre del av Akershus. ”Uti fersk vann fåes her en deilig mengde gjørs” forteller en beskrivelse
Gjørsen skrapes for skjell og fileteres. Gjennom prosjekt ”Østfoldmat” arbeides det med å utvikle oppskrifter og matretter som har bakgrunn i lokal mattradisjon og er basert på lokale råvarer
Legg filetene i en smurt ildfast form og dryss det revne brødet over gjørsfiletene. Serveres med kokte poteter som er stekt en kort stund i persillesmør
Noe jeg lærte i Tyskland for noen år siden, da jeg fikk smake stekt gjørsmed surkål. Har man vokst opp i Lillestrøm og i nærheten av Øyeren, så har man garantert fått gjørs på kroken en eller annen gang
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.