Ingredienser 1 side laks med skinn 3 ss salt 5 ss sukker 2 ss nykvernet sort pepper Rikelig med grovhakket dill 5 ss akevitt (eller etter smak) Fremgangsmåte Kvern litt [
I min familie står elg på menyen året rundt, og favoritten er biten med gravet ytrefilet av elg. Gravet elg smaker himmelsk med litt rømme, rødløk og flatbrød
Hvis man har det travelt, og vil lage hurtigutgaven av gravet laks, skjæres den rå laksesiden i tynne skiver og skivene vendes i salt- og sukkerblandingen
Her oppe i nord, er ikke reinsdyrfilet så veldig sjelden. Og som vilt, er det en delikatesse. Her kommer en oppskrift jeg fant på Aass bryggeri sin siden for en stund siden
REINSDYRFILET MED GODT TILBEHØR. Reinsdyrfilet. . Dette er godsaker fra fjellet. Ytrefilet av rein servert med ovnsstekte poteter, rotgrønsaker og brokkoli
Akkurat slik har det seg med denne oppskriften på deilig gravet laks med rødbete og pepperrot. Navnet gravet laks kommer fra metoden den ble laget på i gamle dager, hvor man gravde laksen ned i jorda
800 g reinsdyrfilet1 ts salt 400 g frisk sjampinjong i skiver12 sjalottløk (hele eller kuttede)4 persillerot i strimler200 g aspargesbønner smør til stekingsalt og pepper Krydre reinsdyrfiletene med salt og pepper og brun dem på begge sider i smør på stekepanna. Serveres gjerne med kokt potet og en god saus til (brunsaus eller portvinssaus) 800 g reinsdyrfilet
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.