Juleskinke har i grunn ikke noe spesielt med julen å gjøre, annet enn navnet «juleskinke», dette er i utgangspunktet da lettsaltet og røkt skinkestykke
Det fine med røkt/kokt juleskinke, er at det bytter navn til påskeskinke ut på nyåret. Strø rikelig med timian over, litt nymalt pepper og hell en god slump rødvin over
Brødet er gammelt, rucculaen som jeg brukte en del av før helga, vet jeg at ikke er like delikat hvis jeg ikke tar den nå, ei kokt juleskinke lå i butikken med en usikker skjebne etter at jula forlengst er over – men prisen var nedsatt, og selv laget jeg ikke kokt skinke denne jula
Sammen med kokte poteter, kålerabistappe og brun saus blir dette en smaksfull middag. Hvis man ønsker en rask og tradisjonell rett i en travel førjulstid, er juleskinke et ypperlig forslag
Matbloggen Cupcakes og Tapas — Inspirerende oppskrifter
Juleskinke skal gratineres med sennepsblandingen ✿. Juleskinke er klassisk svensk og finsk julemat. Passer perfekt på koldtbordet, men er også god til middag med godt tilbehør
En snadder julepai medjuleskinke og grønnsaker, toppet med et gyllent lag smeltet ost. Deilig julekjøtt, friske grønnsaker og et lokk med smeltet ost på toppen er killerkombo som kommer til å danne nye juletradisjoner i de tusen hjem
juleskinke,. Pensle skinken godt med blandingen og strø over griljerkavringen så det dekker godt. Server med tynnbrød, skinkekraft og kanskje en god gelé
Vi har holdt tradisjonen i hevd, men nøyer oss med en skinke på rundt et par kg. Gni inn skinken med 3 ss salt, 2 ss sukker pluss en ts salpeter, og la den ligge i en halv time
Prøv den sammen med kalkunen til nyttårsaften eller ved siden av den kokte juleskinken i år. Riv over litt sitronskall og bland forsiktig, til du har fått dekket alt med krem
Hadde igjen noen skiver av det som i desember gikk under navnet 'juleskinke'. Med noen billige rotgrønnsaker som tilbehør, ble det en rimelig, enkel, men god middag
Det blir kald norsk julemat, finsk juleskinke og noen danske retter. Nå begynner det og haste med alt som skal være ferdig til jul, litt stresset kanskje
Eller hvorfor ikke en ekte svensk juleskinke som de gjør det på Forsmark Herrgård, etter en oppskrift jeg fant i et noe tilårskommet nummer av det svenske matbladet Gourmet
Hun har forresten også oppskrifter på svinetunge og svineører, kalvenyrer, flere med kalvebrissel og kalvehjerne, stekte fåretunger, griljerte lammehoder, fårehjerte osv
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.