kombiner det med no knead metoden, bruk kefir istedenfor vann og erstatt noe av rugmelet med hvetemel for at brødet skal få litt mer gluten sånn at det hever seg bedre og ikke ender opp som en murstein når det kommer ut av ovnen
I år ble måltidet ekstra langt, da mannen og jeg hadde en liten misforståelse som førte til at potetene ikke kom i ovnen før etter at forretten var spist
MellomgrovtGir 3 brød11/4 kg hvetemel50 g sammalt rug grov50 g siktet rugmel50 g sammalt spelt50 g sammalt hvetemel50 g havremel40 g maltekstrakt1 liter vann20 g salt15 g gjærHa alle ingrediensene unntatt salt og gjær i en eltebolle, elt i 2 minutter, og la deigen hvile i 30 minutter
Dette er også brød for de som ikke kan spise vanlig hvetemel. Bland alle frø sammen o en foodprosessor, eller bruk stavmikseren kjapt, og bland så med resten av de tørre ingrediensene
Min gode samarbeidspartner hos Gourmeten. no er Fransk og opptatt av kvalitet og gode ingredienser. I tillegg til å drive sin egen nettside med salg av gourmetmat, kokkelerer han på fritiden de lekreste retter
*Ribben kan skjæres i skiver (så tykke du ønsker, dem i butikkene er jo bare tynne såler) marineres med all slags krydder, urter og eller så enkelt som salt og pepper
Det blir selvfølgelig ikke fullt så godt, men godt blir det uansett. Om du ikke har hønsekraft selv, kan du selvfølgelig «jukse» med terning/pulver eller lignende
Det var i lang tid det aller beste jeg viste, særlig kombinert med sukker og sitronsaft. Men pannekaken trillet og trillet, og rett som det var, var den så langt unna at de ikke kunne se den, for pannekaken var flinkere til bens enn alle sammen
Ha i gnocchiene, anrett på tallerkner, og dryss over revet parmesan ved servering. Så jeg satte altså i gang med å lage gnocchi, og det viste seg å ikke være så vanskelig
Kanskje jeg lager fra bunnen av neste gang, oppskriften såikke altfor vanskelig ut. Det som var det spesielle i med deres oppskrift, var at det ikke var det tradisjonelle smeltede smøret (eller remuladesausen) til som tilbehør - det var en yoghurtdressing
Så glemte jeg selvsagt det viktigste, det er forbasket godt og har lite kalorier. Stek lett i panna til strimlene er stekt på alle sider, men ikke gjennonmstekt, husk vi snakker stir fried (hurtigsteking på høy varme mens kjøttet beveges rund i panna)
Så rømme og olje(ikke på bildet). Begynn med kaken ta kaffen i en gryte og visp inn kakaoen gi det et lite oppkok(pass på å ikke bruke for høy varme da blir kakaoen bitter) sett blandingen tilside for avkjøling
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.