I det siste har jeg merket meg flere som har snakket om jordskokksuppe. Jordskokk er en kanskje litt bortglemt ingrediens nå om dagen, men ble mye brukt tidligere, smaken kan kanskje minne litt om artisjokk
Med inspirasjon fra Modernist Cuisine, Heston Blumenthal og Trine’s matblogg ble en veldig spennende variant av kremet jordskokksuppe kreert på kjøkkenet idag
Jordskokk var mye brukt i Norge for mange tiår siden. Nå er den tilbake i lyset. Det er en perfekt grønnsak til å bake i ovnen, lage puréer av, og ikke minst, suppe
Tenn lys og nyt varmen og roen som en jordskokksuppe gir dere. Jeg bare elsker supper,,,og jeg elsker kjærestekokken min…Før jeg traff han, var suppe noe man lagde med poser fra Toro…Ting endrer seg
Lekker, kremet jordskkoksuppe med masse godsaker er en skikkelig høst- og vintersuppe. Jordskokk er en gammel, norsk knoll som kan brukes på mange måter
Stek løken i olje til den er glassklar i konsistensen. Løken kan gjerne få litt farge. Jordskokkene renses for jord og urenheter, men behøver ikke skrelles, særlig ikke hvis de er økologiske
Skjær løk og jordskokker i mindre biter og rist dem i ovn med litt olje på 200 °C i ca. 45 minutter. Hell melk og fløte i en kjele og ha i de ristede jordskokkene og løken
Om du aldri har laget jordskokksuppe før, så bør du virkelig prøve å lage det en gang. Heisann. Her er oppskrift på en av mine beste suppe, denne passer både til forrett eller som hovedrett
Jordskokksuppe er kjempegodt og da jeg var en tur innom Mathallen da opplysningskontoret for frukt og grønt var der, var jeg så heldig å få med meg jordskokker hjem
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.