Fordel plommer og konjakksaus i dessertskåler mens de fortsatt er lune og server kald yoghurtkrem og et dryss av grovt hakkede karamelliserte pekannøtter
Ellen kom hjem til oss i forrige uke med plommer, og de ble til deilig plomme syltetøy. Så pass på å kjøp inn norske plommer når det er i sesong, sesongen er kort
Heldige meg vant ingredisene til å lage karamelliserte nøtter fra Helios på en Facebook konkurranse. Heisann, og god søndag til dere ❤ Håper dere har hatt en fin helg så lang, her i Oslo skinner solen så da får man bare komme seg ut å nyte den så lenge den varer
Som tidligere nevnt er plommesesongen her og norske plommer er både å finne i hagen og butikken. En god ting man kan gjøre med plommer dersom man har tilgang, er sylting
En rustikk og deilig dessert, som jeg tror føyer seg inn blant mine favoritter. Kremen med italiensk ost og espressosmak kan brukes til så mangt, som for eksempel som fyll i kake, muffinstopping eller til friske bær
Det er sesong for plommer og mange lurer på hva de skal finne på med alle plommene de har. En klassisk spansk forrett er jo serrano skinke og melon, men jeg har byttet ut melonen med plommer og det resulterte i en særdeles velsmakende tapas
e plommer. 2 kilo søte plommer. Det som ikke kan fryses eller tørkes, kan selvsagt syltes. Plommechutney smaker himmelsk til en godt moden Brie, til viltmat, svinekjøtt for ikke å snakke om både til and og kalkun
Karamelliserte potetene er dansk tradisjon som vi absolutt bør adoptere og vel verd å prøve. Det er tilbehøret som teller, også når det kommer til julemiddagen
Har man ett plommetre har man som regel mer plommer enn man kan spise. Chilli, ingefær, laurbær og nellik er også gode smaker til plommer utover vinteren
For meg er løksuppe like fransk, tidløst og klassisk som den breton-stripete genseren. Denne elementære, men likefullt flerfoldige suppen er så god at man skulle tro det skulle avanserte kokkekunnskaper til
Det nærmer seg høst og hva passer vel da bedre enn å ta utgangspunkt i plommer. 12 plommer, 150 gram sukker, 150 gram vann, 1 stk vaniljestang, 1 stk hel anis, en god klype safran. Relatert 12 plommer
En rustikk og deilig dessert, som jeg tror føyer seg inn blant mine favoritter. Kremen med italiensk ost og espressosmak kan brukes til så mangt, som for eksempel som fyll i kake, muffinstopping eller til friske bær
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.