“Hvorfor i all verden baker jeg ikke kringle oftere. Hvorfor baker ikke verden kringler oftere. Det er noe så sabla trygt og traust over kringler, en sirkel av luftig gjærbakst og tradisjon, tjukke skiver av kjærlighet og kanel
Denne kringleoppskriften er fra min mormor. Kringler var en mormors spesialiteter og denne kringlen har litt mer smør i seg, slik at den blir litt mer som et wienerbrød i konsistensen
For å få slike "groper" bruker du kun en saks og lager snitt jevnt rundt på kringlen. Blir kringlen brun før tiden er ute så legg et bakepapir over kringlen inni ovnen den siste tiden
og da falt valget på en EKTE NORSK KRINGLE. Dette er egentlig min mormor's bolleoppskrift (som altså fungerer like godt til kringle) så den er godt gjennomprøvd, av mor, mamma og nå meg
Idag skal dere få oppskriften på hjemmelagde kringler eller bagels. Kringlene er glutenfrie og er dekt med ristede sesamfø som gir en himmelsk nøttete smak
Mmm, Kringle med honning, valnøtter og sjokolade i svingene. Kringledeig. Hvis du er usikker på om kringlen er ferdig, dunk den lett med baksiden av en kniv
Det er mange måter å forme en kringle på. 50 g gjær100 g smør2- 3 dl melk2 egg100 g sukker1/2 ts saltca 600 g hvetemel1/2 ts kardemomme (kan sløyfes)FyllVaniljekremSukkerKanel Bland hvetemel, salt, kardemomme og sukker i en bolle
Kanelsnurr kringle som er myk, luftig og smaker nydelig. Første gang jeg lagde denne kanelsnurr kringlen syntes jeg den ble litt mørk i stekingen… Men den var visst god for alle barna i nabolaget kom innom å hentet seg både 2 og 3 biter
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.