26 G
gjær (Jeg brukte tørr gjær - IDUN mors hjemmebakte - rød pakke.. BEST EVER)
2 og
lag brød. Strø da gjerne litt mel/rug over brødet. Ta gjerne og lag 4 store og dype kutt i brødet raskt. Slik som vist på bildet. På brødet, ikke på armen.
Når du tar deigen på bordet elter du inn litt mer mel, til deigen holder fasongen. Legg brødene på bakepapirkledd stekebrett, og strø litt mel over brødene (fint eller grovt, fritt valg)
La den heve under plast på et lunt sted ca. Ha deigen på bakebordet og del den i to biter. Hvelv de ferdig hevede brødene på stekeplate dekket med bakepapir
Fikk lyst til å lage en ny vri på de eltefritt brød. Startet dagen med en deilig kjøleskapsgrøt med et lag yoghurt, skogsbær og pasjonsfrukt – deilig start på dagen
En rett som i utgangspunktet besto av fisk de ikke fikk solgt på markedet, som de kokte sammen med noen grønnsaker og urter, hver mann sin Bouillabaisse
Derfor, her er min oppskriftpå ”Laks rillettes” til sju, åtte personer. Under den franske revolusjonen ble byen kalt Armeville, ”Våpenbyen”, på grunn av våpenfabrikken
Jeg har funnet denne oppskrifta hos den svenske kokbokforfatteren Anna Bergenstrøm. Nå har jeg fått mer "dreisen" på det etter å ha laget det mange ganger
Ha tomatrøra på brødet like før du skal servere det. Jeg gir deg en omtrentlig oppskrift til 2 stk, så må du prøve deg fram litt hvor store du vil ha brødskivene og hvor mye du vil ha oppå dem. 2 ss hakket frisk koriander (jeg syns dette setter en spiss på bruchettaen, men hvis du vil ha bare basilikum som krydder så går det greit). 2 ss hakket frisk koriander (jeg syns dette setter en spiss på bruchettaen, men hvis du vil ha bare basilikum som krydder så går det greit)
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.