Som tidligere nevnt er plommesesongen her og norske plommer er både å finne i hagen og butikken. Ha en gryte med kokende vann og en bolle med iskaldt vann klar
Det er sesong for plommerog mange lurer på hva de skal finne på med alle plommene de har. Dessuten er denne tapasen utrolig enkelt å forberede og det kan jo være en fordel på fredagskvelden etter en lang uke
Plommene er nå fulle av saft og smak, klare for å spises. Begynn med rene glass og lokk. Har man ett plommetre har man som regel mer plommer enn man kan spise
Det nærmer seg høst og hva passer vel da bedre enn å ta utgangspunkt i plommer. Sviddå og resten av familien får fra tid til annen lyst på noe ordentlig søtt og godt
Del plommene i to og ta ut steinene. Pensle på honning og dryss over chilipulver og pepper etter smak. Legg plommene i en ildfast form med snittflaten opp
Hadde både plommerog epler som måtte brukes,så da ble det denne pudding-pai-ich lignede saken. ) Alltid moro når man bare tar ting man har liggende, og prøve noe nytt
Nå er det norske plommer i butikken, da gjelder det å benytte anledningen til å tilberede noen deikatesser av denne fine råvaren, som plommesyltetøy, plommechutneyogplommedessert
Hermetiserte plommer – og anna frukt nedlagt for hand for den saks skuld – er i beste fall eit fjern barndomsminne for den som har vakse opp i familiar med ei overtyding om at enkelte mattradisjonar må du berre ta vare på
Et glass med hermetiske plommer kan også være en fin gave. Som fyller fryseboksen med bær og frukt. Å hermetisere plommer er svært mye enklere enn man skulle tro
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.